Noormannen Nieuwjaarsduik Lauwersoog 2018

Donderdag 28-12-2017
LAUWERSOOG - Op 1 januari 2018 vindt de traditionele Nieuwjaarsduik plaats, dit jaar op 140 locaties in Nederland. Meer dan 50.000 dappere helden duiken dan het nieuwe jaar in. Ook bij Beleef Lauwersoog staan naar verwachting 50 personen te trappelen om op nieuwjaarsdag het water in te gaan en het nieuwe jaar fris te starten tijdens de Noormannen Nieuwjaarsduik.

Inschrijven kan vanaf 12.00 uur. Als iedereen is opgewarmd na de warming-up onder begeleiding van een bootcamp instructeur zal er om 13.00 uur een frisse duik genomen worden in het koude water van het Lauwersmeer.

Fris het nieuwe jaar in
Het weercijfer voor 1 januari 2018 is een 4. Het wordt deze dag circa 5°C, met een gevoelstemperatuur van -1°C en een watertemperatuur van circa 7°C. De KNRM en het Rode Kruis zijn tijdens het evenement aanwezig om assistentie te verlenen mocht dat nodig zijn.

Oranje muts en een kom warme snert
Het team van Beleef Lauwersoog en Restaurant het Booze Wijf staat op 1 januari klaar om de helden na de Duik te voorzien van een heerlijke kom snert en de welbekende iconische oranje Unox muts. Vanuit Restaurant het Booze Wijf en het naastgelegen terras hebben toeschouwers het perfecte uitzicht om de duik in het Lauwersmeer te aanschouwen. Op het terras branden de vuurkorven en binnen bij de openhaard kan er lekker opgewarmd worden. Tijdens deze middag is het muzikale duo Bakker & Niehaus aanwezig om de live-muziek te verzorgen.

Jaarlijks terugkerend evenement Dit is de eerste keer dat Beleef Lauwersoog de Noormannen Nieuwjaarsduik organiseert in samenwerking met Unox. De duik wordt een jaarlijks terugkerend evenement. Het moet een gezellig samenzijn worden voor familie en vriendengroepen. Iedereen is van harte welkom!

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie