Normaal eten? Eenvoudig, lekker en gezond!

Zaterdag 05-10-2019
DE WESTEREEN - Na een heerlijke zomer vol eten, drinken en snoepen, is het weer tijd om terug te keren naar normale eetgewoonten. Wil je weer gezond eten en niet meer aankomen? De kunst is dan om alles makkelijk te houden. Zo hou je het ook makkelijk vol. Bij een eenvoudige levensstijl, horen simpele recepten. Met maar een paar ingrediënten per gerecht. Dit levert heerlijke salades, ovenschotels, hartige taarten of een lasagna op. En nog veel meer.

Voor onderweg en op je werk

Nu we ‘back to normal’ gaan, is het tijd voor makkelijke maaltijden. Deze zijn behalve lekker ook gewoon praktisch: voedzaam en met simpele ingrediënten, zodat je ze snel klaar maakt en meeneemt naar je werk of uitje. Zeer voedzaam, zodat je er lang op kunt teren. En lekker, zodat je je er op kunt verheugen. De gemakkelijke recepten op het blog Brendakookt.nl zijn precies hiervoor bedoeld. Je hoeft er maar kort voor in de keuken te staan, en je kunt het goed bewaren en meenemen.

Eet lekker en gezond na je werkdag!

Na je werk wil je het jezelf niet te moeilijk maken. Toch is juist het avondeten belangrijk. Zeker als je een partner en kinderen hebt. Ook zij willen lekker eten na een enerverende dag. Hiervoor zijn er gelukkig veel eenvoudige maar heerlijke gezonde gerechten. Denk aan een bietensalade met veldsla, broccoli-couscous met zalm en spinazie, courgette-pasta met kip en pesto, mexicaanse wraptaart of geroosterde bloemkool met tomaat, tijm en ui. Allemaal in maar twintig minuten in elkaar gezet!

Makkelijke maandag: de sperziebonenschotel van BrendaKookt

Vooral de maandag valt vaak zwaar. Opeens zit je weer volop in je werk, na een lange tijd genieten van je heerlijke vakantie of weekend. Dit is dan ook typisch de dag waarop je echt geen zin hebt om lang en moeilijk te koken. En toch wil je gezond en lekker eten op tafel zetten. Een ovenschotel is dan perfect. BrendaKookt raadt de sperziebonenschotel van aardappelpuree, sperziebonen, hamblokjes, ui en paneermeel aan. Die kun je alvast op zondag maken. Zo hoef je deze maandagavond alleen maar even in de oven te zetten!

terug naar overzicht


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie