Omwonenden Campus Damwâld denken mee met ontwerp

Donderdag 11-10-2018
DAMWÂLD - Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt in opdracht van Stichting Campus Damwâld en gemeente Dantumadiel de Campus Damwâld. Daarnaast verzorgen zij het ontwerp voor de herinrichting van de Badhúswei in Damwâld. Gebruikers en omwonenden worden maximaal bij het ontwerp betrokken. Woensdagavond was een inloopavond specifiek voor omwonenden.

Betrokken voor én tijdens de bouw
Belangrijk onderdeel van de opdracht is het maken van een ontwerp van het gebied rondom de campus. De gemeente wil dat de campus goed aansluit op de omgeving. Om dat voor elkaar te krijgen, betrekt Bouwgroep Dijkstra Draisma vóór en tijdens de bouw mensen uit de buurt bij het proces, onder andere met behulp van inloopavonden. Woensdagavond was de eerste inloopavond voor buurtbewoners. Wethouder Gerben Wiersma: ‘We hebben voor een nieuwe aanbestedingsvorm gekozen zodat gebruikers en omwonenden maximaal bij het ontwerp kunnen worden betrokken. De bedoeling is dat de campus samen met de omgeving een bruisende en inspirerende plek wordt voor iedereen.’ Er kwamen 35 buurtbewoners af op de avond waar hen actief gevraagd werd naar ideeën en input.

Over Campus Damwâld
Het onderwijs voor ROOBOL en PCBO komt samen met de sporthal onder één dak in Campus Damwâld. De sporthal biedt ook faciliteiten voor regionale sportverenigingen. Het gebouw wordt daarnaast verbonden met de omgeving, waaronder het parkje, appartementencomplex Nij Tjaerda en kindcentrum De Blokkedoaze. De bouw start medio 2019 en wordt naar verwachting in juni 2020 opgeleverd.

Sûn, skjin, tûk en grien
Duurzaamheid behoort tot de kernwaarden van het plan. Sûn, skjin, tûk en grien wordt het genoemd. Het is dan ook logisch dat het gebouw geen gasaansluiting krijgt, maar all-electric voorzien wordt van energie. De benodigde warmte wordt opgewekt door middel van lucht-water-warmtepompen. Zonnepanelen leveren de benodigde energie op en dankzij alle maatregelen die getroffen worden, waaronder goede isolatie, is het gebouw energieneutraal.

terug naar overzicht
Omwonenden Campus Damwâld denken mee met ontwerp
© Foto's: Gemeente Dantumadiel


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | Rock on Air
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie