Ondanks de regen een geslaagde Familiedag Zuiderschans

Zaterdag 15-06-2019
DOKKUM - Op zaterdag 15 juni was weer de inmiddels befaamde Familiedag op de Zuiderschans in Dokkum. Al in 2012 sloegen de ondernemers van de Zuiderschans de handen ineen en organiseerden in juni een demodag. Diverse demonstraties op het terrein en in de winkels zorgden voor een gezellige sfeer. De naam werd een paar keer gewijzigd in Familiedag, Activiteiten-dag en daarna weer Familiedag.

Toen de altijd geslaagde “Dag van het Platteland” georganiseerd door de Welkoop ophield, sloegen de Welkoop en de overige ondernemers de handen ineen en combineerden deze dagen, zodat er nu een markt is tijdens de activiteiten, demonstraties en aanbiedingen van de winkels. Het weer hield afgelopen zaterdag, zeker in de ochtend niet over, maar toch mag je spreken van een geslaagde dag. Ook burgemeester Hayo Apotheker bezocht het evenement en kocht iets voor zijn kleinzoon.

Er was een sneltekenaar, men kon racen bij Electro World Talsma, een voetbalkunstenaars hield het publiek bij Intersport bezig en bij Lippe wonen werden met kettingzagen stukken boomstam omgetoverd in ware kunststukken. Ook de Gamma had leuke dingen georganiseerd zoals schminken, workshops en demonstraties. Natuurlijk waren er ook weer springkussens voor de kleintjes. Ook volgend jaar zal begin juni deze dag weer georganiseerd worden met misschien weer hele nieuwe activiteiten.

terug naar overzicht
Ondanks de regen een geslaagde Familiedag ZuiderschansOndanks de regen een geslaagde Familiedag ZuiderschansKijk voor meer foto’s op www.rtvnof.nl
© Foto's: Koos Scherjon


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie