Onderzoek doodsoorzaak Remon Bruinsma

Woensdag 03-01-2018
DE WESTEREEN/LEEUWARDEN - Op Nieuwjaarsdag werd het lichaam van de 18-jarige Remon Bruinsma uit De Westereen door een wandelaar gevonden in het water aan de Noordersingel in Leeuwarden. Precies een maand eerder werd hij als vermist opgegeven. Uiteraard zijn er nog veel vragen na de vondst van zijn lichaam. Het doen van onderzoek kost tijd. Wanneer een en ander duidelijk is hebben wij uiteraard eerst contact met de familie van Remon.

Sectie

Direct nadat Remon gevonden werd is er een schouw verricht. Dit leverde geen aanwijzing op over een mogelijke doodsoorzaak. Op donderdag 4 januari wordt er door een patholoog van het NFI sectie verricht op het lichaam van Remon. Er wordt onderzocht of er uitsluitsel kan worden gegeven over de doodsoorzaak.

Onderzoek

Sinds 1 december 2017 werd er dagelijks in en rond de stad Leeuwarden naar hem gezocht. Hier waren ontzettend veel mensen bij betrokken, denk aan vrijwilligers/burgers die zich aanboden om mee te helpen met de zoektocht, de Stichting Opsporing Apparatuur Drenkelingen (SOAD), Provinciale Waterstaat van de provincie Fryslân, vrijwilligers van het Veteranen Search Team, Signi Zoekhonden en Dutch Rescuedogs.

Een team van meerdere politiemensen met verschillende expertises werden geholpen door hun collega’s van het landelijk Team Onderwaterzoekingen, de politie te water van de eenheden Noord en Oost-Nederland. Er werden camerabeelden bekeken door familie, vrienden en er werd met getuigen gepraat. Er kwamen dagelijks tips binnen die werden onderzocht. Politiemensen die direct betrokken waren bij de vermissing keken ook in hun vrije tijd uit naar Remon.

De vermissing van Remon heeft veel impact gehad in zijn woonplaats De Westereen en in Leeuwarden. Veel facetten van het politiewerk zijn zichtbaar maar er gebeurt net zo veel achter de schermen. Dat is echter niet zichtbaar en dat kan leiden tot vragen of de gedachte dat ze onvoldoende of niet genoeg doen.

Ondanks dat alle beschikbare middelen, gespecialiseerde mensen en technische apparatuur zijn ingezet geeft dat helaas niet de zekerheid dat iemand ook gevonden wordt. Er spelen meerdere factoren mee waar we afhankelijk van zijn. De natuur (denk aan omgevingstemperatuur, stroming en weersomstandigheden) speelt bij deze vermissing ook een rol. Wanneer de doodsoorzaak van Remon bekend is zal door het team eerst met de familie gedeeld worden.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie