Onnodig verlies SC Veenwouden tegen Stiens · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

Onnodig verlies SC Veenwouden tegen Stiens

zondag 04 november 2018

SC Veenwouden leed een zure en onverdiende nederlaag tegen een matig Stiens. Scheidsrechter Bernhard Joop Kohler uit Dokkum was de gebeten hond bij de thuisclub door een buitenspeldoelpunt van Stiens goed te keuren en door Arjen Haringsma een rode kaart te geven in het begin van de tweede helft.

In een matige eerste helft waren de teams aardig aan elkaar gewaagd. SCV-trainer Anton van Zwol moest weer gaan puzzelen met de opstelling omdat Wigle Westerlaan en Rinse Procee ontbraken wegens werkzaamheden en Gooitzen de Vries de hele week niet had kunnen trainen in verband met schoolactiviteiten. De thuisclub kreeg na vijf minuten een aardige mogelijkheid via Ygram Vrieling maar zijn schot ging over. Stiens kreeg daarna een kans via Gerbrand Sinnema na goed doorzetten van Fedde Akkerman, maar ook zijn schot ging naast. Stiens kwam na tien minuten aan de leiding toen de SCV defensie verzuimde de bal weg te werken waarvan Fedde Akkerman wist te profiteren: 0-1. Akkerman kreeg in de 19e minuut de kans om Stiens op 0-2 te zetten toen hij alleen voor de keeper verscheen maar doelman Coenraad van der Mark wist de bal nog net te beroeren zodat de bal op de paal belandde waarna Jelke Jaap de Roos de bal weg wist te werken.

De thuisclub kwam na rust goed uit de startblokken maar kreeg na drie minuten een enorme domper te verwerken toen een dieptepass net over Arjen Haringsma heen viel waarna Jorrit Bergsma via de paal raak schoot: 0-2. Bergsma stond echter buitenspel maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal van de grensrechter. In de 52e minuut kreeg SCV opnieuw een domper te verwerken toen Arjen Haringsma ter hoogte van de middenlijn een overtreding beging die bestraft werd met een rode kaart, een te zware straf. De thuisclub stroopte hierna de mouwen op en ging achterin 1 op 1 spelen. Het leidde tot een veldoverwicht voor de thuisclub en een treffer kon niet uitblijven. In de 75e minuut was het eindelijk raak toen Wytze Veenstra raak kopte uit een corner van Ygram Vrieling: 1-2.

SCV kreeg daarna kansen op de gelijkmaker maar Wytze Veenstra kopte naast en Stefan Jan Sijtsma schoot naast. Stiens kreeg in de counter veel ruimte maar deed daar niets mee. Alleen invaller Almer Hietkamp dwong doelman van der Mark tot een redding. In de blessuretijd leek SCV alsnog een punt te pakken toen invaller Gooitzen de Vries Stefan Jan Sijtsma vrij voor de keeper zette. Stiens doelman Jelle Weultjes werd de man van de wedstrijd voor Stiens door de inzet met de voet te keren en daardoor bleef het 1-2 en daarmee kreeg SCV te weinig.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00