Onthulling kunstwerk Maarten van der Weijden · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Onthulling kunstwerk Maarten van der Weijden

donderdag 13 juni 2019

Op zaterdag 15 juni vindt de onthulling plaats van het kunstwerk dat geïnspireerd is op de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden in 2018. De onthulling begint om 19.45 uur in de haven van Burdaard en wordt verricht door vertegenwoordigers van de twaalf stichtingen waar Maarten van der Weijden in 2018 geld voor bij elkaar heeft gezwommen. 

Het beeld, gemaakt door de Ferwerter kunstenaar Hans Jouta, toont Maarten van der Weijden in het water en symboliseert de strijd en het doorzettingsvermogen van de kankerpatiënt en de onontbeerlijke steun van naasten.

Het kunstwerk appelleert aan de grote betrokkenheid van de initiatiefgroep van vijf Burdaarders, maar ook aan de grote betrokkenheid van het publiek in Friesland en daarbuiten bij de 11stedenzwemtocht en bij de strijd tegen kanker. Deze verschrikkelijke ziekte raakt eenieder persoonlijk. Veel mensen hebben immers in hun directe omgeving te maken met kanker.

Doel van het kunstwerk is dat het een plek is waar mensen stil kunnen staan bij de ziekte kanker, bijvoorbeeld tijdens Wereldlichtjesdag. Het is een plek van rust en bezinning aan de Dokkumer Ee. Het kan een startpunt of tussenstop zijn van een evenement, zoals een zwem-, fiets- of wandeltocht. De locatie aan de Elfstedenroute is daarvoor uitermate geschikt.

Het kunstwerk wil ook laten zien dat we met elkaar opkomen voor mensen die door de ziekte getroffen worden en voor hun naasten. De inzet van mensen zoals Maarten van der Weijden en de inzet van de vele stichtingen dragen bij aan kankeronderzoek.

Bijschrift foto: Locatie kunstwerk Maarten van der Weijden.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?