Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace in Kollum

Zaterdag 09-06-2018
KOLLUM - Op zaterdag 9 juni 2018 vond voor de zesde keer in Fryslân de Open Friese kampioenschappen Drakenbootrace plaats in Kollum. Spektakel, water, boten met mensen in vrolijke kleuren, teamspirit, competitie, buitenlucht, en muziek: een greep uit de elementen die het Drakenbootfestival aantrekkelijk maakt voor deelnemers én toeschouwers. Ieder jaar is het genieten bij het Drakenbootfestival aan de oevers van het Kollumer Kanaal.

Het Drakenbootfestival in Kollum ging om 09.00 uur van start met een grote braderie in het centrum. Ook was daar vier muzikale saxofonisten “De Saxy Ladies” te vinden. In het Kollumer Kanaal bij de Hessebrug ging om 11.30 uur het Open Fries Kampioenschap Drakenbootrace van start. Zestien teams bestaande uit bijna 300 deelnemers gingen met elkaar de strijd aan. Ook deze zesde editie van dit kampioenschap lag de presentatie in onnavolgbare wijze in handen van Klaas Jansma. Ook was er een groot bungee jump toestel voor de jeugd en een draaimolen voor de aller kleinsten.

Dit jaar kwam het Dweilorkest Dinges uit Emmen naar Kollum om de feeststemming weer compleet te maken. Zanger Peter was er vanaf 15.00 uur stemming maken in de feesttent. Na afloop van het kampioenschap, rond 18.00 uur, vond de prijsuitreiking plaats bij de feesttent aan de Hesseweg. De eerste prijs ging naar De Boer is (s)troef uit Kollum. De tweede prijs naar De Bikkels uit Kootstertille en de derde prijs naar  De Stobbe uit Veenklooster. Feestband Jukebox sloot de het festival swingend af tot in de late uurtjes.

terug naar overzicht
De eerste prijs ging naar De Boer is (s)troef uit KollumOpen Friese kampioenschappen Drakenbootrace in KollumMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sijmen Zandberg


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie