Opendag Lauwers College Buitenpost

Donderdag 16-01-2020
BUITENPOST - Honderden bezoekers, hoofdzakelijk aspirant brugklassers en hun ouders, kwamen woensdagmiddag en -avond 15 januari naar het Lauwers College Buitenpost om kennis te maken met de school en de onderwijsmogelijkheden. Informatie inwinnen en sfeer proeven waren de hoofddoelen van de achtste groepers. De hoofdlocatie Buitenpost biedt onderwijs op vmbo-t-, havo- en vwo-niveau.

Bezoekers werden warm ontvangen, waarna ze zelf of met behulp van een rondleidende leerling het gebouw en de zich daarin presenterende vakken konden gaan ontdekken. Veel belangstelling en enthousiasme was er voor OPM@@T, het nieuwe gepersonaliseerde onderwijsprogramma, waar het Lauwers College dit schooljaar mee gestart is in de brugklassen. Ook was er informatie te vinden over mavo+ en @ havo.

Beide programma’s slaan een brug tussen vmbo-t- en havo-onderwijs ten behoeve van een soepele doorstroom, de eerste in de brugklas, de laatste bij de doorstroom van mavo 4 naar havo 4. Voor het leeuwendeel van de bezoekers was echter de doorstroom van de basisschool naar het voortgezet onderwijs het belangrijkste speerpunt. Het Lauwerscollege investeert veel in de nieuwe leerlingen om de grote stap die de overgang van het basis- naar het voortgezet onderwijs zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit gebeurt in coachgroepen van circa 16 leerlingen per coach, waar oog is voor de individuele leerling, diens talenten en behoeftes.

Iedere leerling die voortgezet onderwijs gaat volgen, kan bij het Lauwers College terecht. Uiteraard is het belangrijk de leerling op het best passende niveau geplaatst wordt. Om het niveau te bepalen is vooral het schooladvies van de basisschool belangrijk. Dit advies wordt onderbouwd met de score uit een eindtoets (Cito, GCO, Drempeltoets, e.d.). Op basis hiervan worden leerlingen ingedeeld in een onderbouwklas.

terug naar overzicht
Opendag Lauwers College BuitenpostOpendag Lauwers College BuitenpostMeer foto's en verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie