Opening vernieuwde kantine SC Twijzel · Foto('s): SC Twijzel
  SC Twijzel

Opening vernieuwde kantine SC Twijzel

maandag 21 oktober 2019

Sc Twijzel maakte zich afgelopen week op voor een hoogtijdag. De opening van de kantine stond voor de deur. De hele week is er druk geschilderd, schoongemaakt, appeltaart ” gebakken” en werden er enkele laatste puntjes op de welbekende i gezet. Er was een mooi programma in elkaar gezet, voor elk wat wils. Het hele dorp was uitgenodigd en ook werd er hoog en cultureel bezoek verwacht. Zaterdagochtend vroeg met een aantal vrijwilligers aan de slag om alles klaar te zetten. De eerste jeugleden komen binnendruppelen voor hun circuittraining.

En dan komt het trieste en verdrietige bericht uit Kootstertille. Sc Kootstertille voorzitter Rienk Waaksma is plotseling overleden. Alle aanwezigen kennen Rienk, iedereen op zijn of haar eigen manier. Het nieuws slaat in als een bom, bleke gezichten en niemand weet even meer wat wel of niet te doen…………………………..

In aangepaste en versoberde vorm is het programma afgewikkeld. De jeugd heeft genoten van een door de jeugdcommissie prima georganiseerde circuitraining. Burgemeester Oebele Brouwer sprak mooie woorden over mienskipssin en het nut van ontmoeting. Dorpsdichter Arjan Hut droeg een prachtig gedicht voor met de titel ” de kantine”. En nadat de jeugdleden elkaar de bal hadden toegespeeld, de volwassenen dit ook even hebben geprobeerd, sprak wethouder sport Jouke Spoelstra zijn openingswoorden.

Onder prachtige voetbalomstandigheden met veel publiek werden er ‘s-middags twee voetbalwedstrijden gespeeld. Sc Twijzel 2 speelde voor de beker tegen Friese Boys (4-2) en Sc Twijzel 1 speelde voor de competitie tegen vv Rijperkerk (1-1). En ondertussen vermaakte de jongste jeugd zich op het parkeerterrein voor het sportpark. Na afloop was het met een groot gezelschap goed toeven in de kantine. Of zoals de laatste twee regels van het gedicht van Arjan Hut luiden:

“Meimekoar, op it fjild, tsjin alle oaren
En yn de kantine, gewoanwei, meimekoar.”

Al met al was het een goede dag voor Sc Twijzel. Vanuit het bestuur willen we dan ook een ieder bedanken die hier een bijdrage aan heeft geleverd. Maar vooral ook zijn onze gedachten in Kootstertille en willen wij de familie Waaksma en Sc Kootstertille veel sterkte toewensen.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact