Opening vernieuwde kantine SC Twijzel

Maandag 21-10-2019
TWIJZEL - Sc Twijzel maakte zich afgelopen week op voor een hoogtijdag. De opening van de kantine stond voor de deur. De hele week is er druk geschilderd, schoongemaakt, appeltaart ” gebakken” en werden er enkele laatste puntjes op de welbekende i gezet. Er was een mooi programma in elkaar gezet, voor elk wat wils. Het hele dorp was uitgenodigd en ook werd er hoog en cultureel bezoek verwacht. Zaterdagochtend vroeg met een aantal vrijwilligers aan de slag om alles klaar te zetten. De eerste jeugleden komen binnendruppelen voor hun circuittraining.

En dan komt het trieste en verdrietige bericht uit Kootstertille. Sc Kootstertille voorzitter Rienk Waaksma is plotseling overleden. Alle aanwezigen kennen Rienk, iedereen op zijn of haar eigen manier. Het nieuws slaat in als een bom, bleke gezichten en niemand weet even meer wat wel of niet te doen…………………………..

In aangepaste en versoberde vorm is het programma afgewikkeld. De jeugd heeft genoten van een door de jeugdcommissie prima georganiseerde circuitraining. Burgemeester Oebele Brouwer sprak mooie woorden over mienskipssin en het nut van ontmoeting. Dorpsdichter Arjan Hut droeg een prachtig gedicht voor met de titel ” de kantine”. En nadat de jeugdleden elkaar de bal hadden toegespeeld, de volwassenen dit ook even hebben geprobeerd, sprak wethouder sport Jouke Spoelstra zijn openingswoorden.

Onder prachtige voetbalomstandigheden met veel publiek werden er ‘s-middags twee voetbalwedstrijden gespeeld. Sc Twijzel 2 speelde voor de beker tegen Friese Boys (4-2) en Sc Twijzel 1 speelde voor de competitie tegen vv Rijperkerk (1-1). En ondertussen vermaakte de jongste jeugd zich op het parkeerterrein voor het sportpark. Na afloop was het met een groot gezelschap goed toeven in de kantine. Of zoals de laatste twee regels van het gedicht van Arjan Hut luiden:

“Meimekoar, op it fjild, tsjin alle oaren
En yn de kantine, gewoanwei, meimekoar.”

Al met al was het een goede dag voor Sc Twijzel. Vanuit het bestuur willen we dan ook een ieder bedanken die hier een bijdrage aan heeft geleverd. Maar vooral ook zijn onze gedachten in Kootstertille en willen wij de familie Waaksma en Sc Kootstertille veel sterkte toewensen.

terug naar overzicht

© Foto's: SC Twijzel


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie