Opnieuw thuisduel voor Harkema-Opeinde

Vrijdag 02-02-2018
HARKEMA-OPEINDE - Voor het tweede weekend op rij staat er voor Harkema-Opeinde 1 een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer wordt er gespeeld tegen streekgenoot Opende. Het gaat te ver om te zeggen dat deze tegenstander in “The Winning Mood” verkeert, maar ongetwijfeld zal de sfeer bij de Peendermantsjes prima zijn nadat vorige week de eerste seizoenzege werd geboekt.

De 3-2 overwinning op Friese Boys was broodnodig. Al op de eerste speeldag werd duidelijk dat de Fries/Groningse grensbewoners een moeilijk seizoen tegemoet zouden gaan. Op die dag won Harkema-Opeinde op sportpark De Olde Wierden met 0-5. Een uitslag die aan duidelijkheid niets te wensen overliet en geenszins geflatteerd was. Waarschijnlijk zal het voor de Harekieten zaterdagmiddag niet zo gemakkelijk gaan als in september. Enerzijds omdat Opende met meer vertrouwen in het veld zal verschijnen dan destijds. Anderzijds omdat het winnen Harkema de laatste tijd niet zo gemakkelijk afgaat als in het begin van het seizoen.

In de eerste wedstrijd na de winterstop tegen Haulerwijk doorbrak de ploeg van trainer Willem Schokker weliswaar een reeks van twee nederlagen. Het gelijke spel zorgde uiteindelijk niet voor een jubelstemming, met name omdat het spel in grote fases van de wedstrijd te wensen overliet. Er zijn uiteraard enkele verzachtende omstandigheden aan te wijzen, maar dat het beter kan en moet, is duidelijk. Een overwinning in de streekderby tegen Opende zou de moraal bij de groengelen weer een behoorlijk boost geven.

Scheidsrechter zaterdagmiddag is de heer T.R. Baar. Balsponsor is Wijnhuis Machiel uit Surhuisterveen. Al sinds 2012 biedt Wijnhuis Machiel aan De Dellen een zeer breed assortiment wijnen uit alle prijsklassen aan. Daarnaast verzorgt het wijnhuis originele wijncadeaus en worden er talloze proeverijen aangeboden.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-23:00 | Harteklanken (Herh.)
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie