Opnieuw winst voor Triumphera D1 · Foto('s): Sake Beerstra

Opnieuw winst voor Triumphera D1

zaterdag 03 februari 2018

Donderdag 1 februari kwam Grouw’64 D3 op bezoek in Kollum. De Gousters staan onder aan de ranglijst maar dat is geen garantie voor een eenvoudige overwinning voor de thuisploeg, die de vierde plaats bezet. De Kollumer dames beginnen namelijk vaak moeizaam aan wedstrijden tegen lager geklasseerde teams.

Ondanks het voornemen om van meet af aan de leiding te nemen in deze wedstrijd slaagt Triumphera er opnieuw niet in om dat ook daadwerkelijk te doen. De individuele fouten stapelen zich op en al snel kijken de dames aan tegen een achterstand van een punt of 5. De inhaalslag vordert moeizaam. Grouw ’64 verdedigt het eigen veld bijzonder goed. De passes bij de thuisploeg bereiken vaak moeizaam spelverdeelsters Tineke Babois en Marijke Osinga. Gelukkig zijn zij beiden door de wol geverfd op die positie en weten ze toch steeds weer de lastige passes om te zetten in een knappe set-up. Heel langzaam krijgen de dames weer controle over het spel. Pas aan het eind van de set trekken ze de regie echt naar zich toe en winnen ze de eerste set uiteindelijk met 25-19.

De tweede set begint opnieuw onzeker en weer kijken de dames tegen een achterstand aan. Maar dan komen Marinke Lycklama en Greetje Dobbinga achter elkaar aan met een servicereeks waar Grouw’64 absoluut geen antwoord op heeft. Een fiks aantal directe punten uit die opslagen maakt dat van volleybal nauwelijks sprake is in deze set. De uitslag spreekt dan ook boekdelen: 25-9.

De derde set biedt weer attractiever volleybal voor het aanwezige publiek. Bij Triumphera loopt het spel inmiddels goed, Grouw’64 verdedigt nog steeds dat het een lieve lust is. En die combinatie is een garantie voor mooi volleybal. Triumphera laat zien wat ze in huis heeft. Goed geplaatste tactische aanvallen maar ook de harde smashes van Lieneke Hoof op de mid-positie en Jellianne Bergsma op de buitenaanval vergen het uiterste van de Grouster verdediging. Toch is in deze set de voorsprong steeds voor Triumphera en de setwinst is geen moment echt in gevaar: 25-15.

Jeugdspeelster Marijn Geurtsen valt de laatste set vanaf het begin in en doet dat zeker niet onverdienstelijk. Ze blijkt safe in haar spel met een rustige pass en ook bij het net brengt ze de bal keer op keer foutloos in. Grouw’64 blijft goed verdedigen maar komt vooral aanvallend tekort in Kollum. Omdat de thuisploeg hier en daar de concentratie verliest lukt het de Grousters nog wel om in deze set een flink aantal punten binnen te slepen. Maar ook nu is wel duidelijk dat Triumphera de wedstrijd niet meer uit handen gaat geven. Ze winnen de wedstrijd uiteindelijk royaal met 4-0.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is een inhaalpartij die gespeeld wordt op woensdagavond 14 februari om 20.30 uur in de van der Bijhal.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00