Orgelconcert Gert van Hoef in Damwâld

Maandag 09-09-2019
Waar:
Damwâld
Wanneer:
Zaterdag 05-10-2019
Tijdens de kerkdiensten elke zondag komt het er vaak niet van om het fraaie Pels en Van Leeuwen-orgel in De Ontmoeting in Damwâld eens wat aandachtiger te beluisteren. Zaterdag 5 oktober wordt er een orgelconcert gehouden op dit fraaie orgel in De Ontmoeting, Foarwei 48 in Damwâld. Toptalent Gert van Hoef verzorgt dit concert dat om 19.30 uur begint. Hij gaat een gevarieerd programma spelen met o.a. muziek van Händel, Bach, Lefébure Wely en Edward Grieg.

Gert van Hoef is op 17 juni 1994 geboren in Barneveld. Hij groeide op zonder zich specifiek bezig te houden met muzikale activiteiten. Pas op 13 jarige leeftijd ontdekte hij het orgel en ontving hij zijn eerste orgellessen van zijn opa die hem wegwijs maakte op het instrument. Al snel bleek Gert over aanleg te beschikken. In juni 2008 ontving hij zijn eerste orgellessen. Reeds in januari 2009 deed Gert mee aan het Interclassic music Orgelconcours bij Johannus Orgelbouw in Ede en behaalde de 1e prijs in zijn leeftijd- en muziekcategorie. Vanaf januari 2010 ontving hij orgelles bij de bekende Voorthuizense concertorganist Evert van de Veen. In juni 2010 werd hij benoemd tot organist in de kerk van de Hervormde gemeente te Voorthuizen. In augustus 2010 won hij het Feike Asma concours bij Johannus Orgelbouw en werd in 2011 tweede op hetzelfde concours. Sinds september 2011 kreeg Gert orgellessen van de Amersfoortse organist Herman van Vliet, als voorbereiding op zijn conservatoriumstudie. Sinds september 2013 studeerde Gert hoofdvak orgel bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij ontving zijn orgellessen in de Westerkerk te Amsterdam. Als bijvak kreeg Gert pianolessen van Wim Voogd. Juni 2015 wint Gert het Govert van Wijn Orgelconcours, dat jaarlijks plaatsvindt in de Grote Kerk te Maassluis. Op 21 juni 2017 heeft Gert eindexamen gedaan op het majestueuze Müller-orgel in de St. Bavo te Haarlem. Dit betreft het eindexamen orgel voor zijn ‘Bachelor’ diploma in muziek. De jury was zeer onder de indruk en kende hem een score toe van 8,5 punten (uit 10). Sinds het prille begin van zijn carrière, plaatst Gert filmpjes van zijn orgelspel op YouTube, mede daardoor geniet hij al grote bekendheid en geeft inmiddels vele concerten in binnen-en buitenland.

Het belooft een zeer interessante avond te worden! In de pauze kan het publiek verzoeknummers aandragen waarover Gert in het tweede deel van het concert gaat improviseren. Entree € 7,50 met koffie of thee in de pauze.

terug naar overzicht
Orgelconcert Gert van Hoef in Damwâld
© Foto's: eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-19:00 | RTV NOF Nonstop
19:00-21:00 | Country Trail
21:00-22:00 | Brasstime
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie