Oude ambachten bij de Noord-Friese Winkeltjesroute

Vrijdag 14-09-2018
Waar:
Noordoost-Friesland
Wanneer:
Zaterdag 29-09-2018
Op zaterdag 29 september zijn de winkeltjes en ateliers van de Noord-Friese Winkeltjesroute gezamenlijk geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De start van de route is bij Atelier Kleine-Lijn aan de Stationsweg 29 in Blije. Hier krijgt de klant een routekaart. De routekaart is ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Je kan de Winkeltjesroute prima beginnen bij Kleine-Lijn, met goede koffie en huisgemaakte taart, waar je tevens de mogelijkheid krijgt om een kijkje te nemen in het atelier. In het atelier worden textielmotieven op natuurlijke stoffen met de hand bedrukt, zoals op linnen, katoen en zijde. Kleine-lijn is gespecialiseerd in handbedrukte stoffen voor zowel mode als interieur. Voor degene die het oude ambacht onder de knie wil krijgen, worden workshops zeefdrukken op katoen gegeven. In het atelier krijgt men de basis van het zeefdrukken uitgelegd en wordt een eigen ontwerp op een van de producten gezeefdrukt. Er wordt gewerkt met ‘ready-to-print’ zeefdrukramen. Er is een breed assortiment textiel waaruit men zelf mag kiezen. Bijvoorbeeld schorten, sloven, shawls, tafellopers, servetten etc. Deze producten kunnen naar eigen keuze worden aangeschaft. De kosten voor een workshop zijn € 35,- per persoon inclusief koffie en thee met eigengemaakte lekkernijen. Meer informatie op www.kleine-lijn.nl.

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route makkelijk te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. Van april tot en met september maakt Kunst in de Kerk van Lichtaard onderdeel uit van de route. Met elke maand een andere expositie.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum, langs Oosternijkerk, Morra, Hiaure, Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee, namelijk bij Atelier Kleine-Lijn en Foarinoar Vintagekleding in Blije (beide theetuin), Sathe 1772 in Morra (koffie- en theeschenkerij), Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert (theetuin), Atelier Nunique in Oosternijkerk (koffie en thee), Sneupzolder De Terp in Hiaure (theetuin). Bij De Bonte Blikvanger in Hallum kunt u naast koffie en thee ook lunch verkrijgen.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag gevolgd worden. Bovendien hebben alle deelnemers afzonderlijke winkeltijden, die vermeld staan op de stempelkaart.

terug naar overzicht

© Foto's: Kleine-Lijn Blija, Ambachtelijke Katoendrukkerij met Theetuin


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie