Overlevertocht en vestigingsklimaat Dokkum in de Weekend Nieuwsshow

Zondag 21-04-2019
DE WESTEREEN - Van de fietstocht voor Stichting Overlever en het vestigingsklimaat in Dokkum tot de reorganisatie van De Saad en een zestigjarig huwelijksjubileum; de Weekend Nieuwsshow van 20 april bood weer veel nieuws uit de regio.

Verslaggever Lammert Brouwer was aanwezig bij de fietstocht voor Stichting Overlever, een fietstocht om geld in te zamelen voor leveronderzoek. Organisator Jan Fennema heeft zelf op jonge leeftijd een levertransplantatie gehad en vertelt hierover. Gryte Schaafstal, Transplantatie Coördinator bij het UMCG, vertelde meer over waar het geld heengaat. In de studio waren intussen ELP-NEF Johan Talsma en ondernemer in Dokkum Sape Woudman aangeschoven. ELP organiseerde op 18 april een bijeenkomst voor ondernemers in Dokkum om samen na te denken over het vestigingsklimaat voor ondernemers in Dokkum.

Esther Hilderink vertelde het standpunt van Plaatselijk Belang Kollum over het voorstel van het college van Noardeast-Fryslân om de gemeentehuizen in Kollum en Ferwerd te sluiten. Ze maken zich zorgen, en vinden het belangrijk om in gesprek te blijven met de gemeente over mogelijke oplossingen. De ondernemer van deze week was Harrie Nuveld van Wijma Haarden in De Westereen. Hij vertelde over verschillende kachels die tijdens de Paasshow getoond worden. Voor een buitenkachel kan je ook in de zomer bij Wijma Haarden terecht.

In de rubriek agendatips, vertelde Inez Timmer over het literaire hoorspel Leafdesbrieven in op 24 april in de Bibliotheek in Kollum. Het wordt volgens haar een hele speciale voorstelling, waarbij je helemaal word meegezogen in het verhaal. Directeur van Christelijke Mavo de Saad Jantine van der Kooij gaf toelichting op de reorganisatie bij school. In vier jaar tijd is het aantal leerlingen met 30% gedaald en daarom moeten er nu 6 fte verdwijnen. Beter nieuws kwam er vanuit CBS De Wegwijzer in Kollumerpomp. Daar hebben ouders en kinderen meegeholpen met realiseren van een vernieuwd Pompsterplein. Directeur van De Wegwijzer Nanne Klompstra riep iedereen op donderdag 25 april een kijkje te komen nemen.

Ook werd er gebeld met Emmy Leij. Het was 60 jaar geleden dat zij in het huwelijksbootje stapte met Oene. Ze nam ons mee van de eerste ontmoeting op het busstation in Leeuwarden naar de feestelijke dag van vandaag. Extra bijzonder is dat haar vader, de 108-jarige Eelke Bakker, hier ook nog bij kon zijn. En natuurlijk waren er ook weer de rubrieken: Prijsvraag van de Week en Column van de Week, deze keer van Theo Mulder met als thema: ‘voorjaar, nieuw leven’.

De Weekend Nieuwsshow is iedere zaterdag tussen 11:00 uur – 14:00 uur te beluisteren op RTV NOF en terug te luisteren in de herhaling op zondag. Ook een interessant onderwerp? Mail naar wns@rtvnof.nl.

terug naar overzicht
Esther Hilderink namens Plaatselijk Belang KollumJohan Talsma en Sape Woudman over informatiebijeenkomstNanne Klompstra over de opening van het PompsterpleinTheo Mulder
© Foto's: RTV NOF


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie