Overname Christelijke Boek en Kadowinkel Levend Water · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Overname Christelijke Boek en Kadowinkel Levend Water

donderdag 05 december 2019

Geert en Klaske van der Woude eigenaren van de christelijke organisatie Levend Water stoppen met de boek en kadowinkels. Op 21 december sluit de boekwinkel in Grootegast. De boekwinkel in Damwâld is per 2 december overgenomen door st. Levend Water Damwoude.

Ds. A.A. Egas, predikant van de CGK in Damwâld is de nieuwe voorzitter geworden van de stichting. Zowel ds Egas als de familie van der Woude vinden het belangrijk dat de christelijke boek & kadowinkel voor Damwâld en wijde omgeving behouden blijft.

Het is de plek waar mensen van verschillende kerkelijke stromingen elkaar ontmoeten en verantwoorde boeken, kaarten, kado artikelen en cd, dvd’s kunnen kopen. De winst van de winkel zal ten goede komen van het evangelisatiewerk in Damwoude van verschillende kerken. De winkel wordt gerund door vrijwilligers die afkomstig zijn uit de plaatselijke kerken. Er worden nog nieuwe vrijwilligers gevraagd om zich aan te melden voor dit belangrijke werk. Klaske van der Woude die de dagelijkse leiding had in de winkel zal nog een tijdlang aanblijven om de overgang te begeleiden. We hopen dat onze klanten en de vertegenwoordigers van verschillende kerken en organisaties de winkel trouw blijven.

Eerder dit jaar kondigden Geert en Klaske aan dat Levend Water gesplitst zou worden. De overname van de winkel in Damwâld is daar het sluitstuk van. In januari 2019 zijn ze gestart met een christelijk platform genaamd Bijbelse Bron. Op de website bijbelsebron.nl worden de online studies geplaatst waar Levend Water in 2011 mee begonnen is. Dit platform zal uitgebreid worden met nieuws en opinie artikelen en een plek worden waar bijbelgetrouw onderwijs samen gebracht wordt.

Er is tegenwoordig veel verwarring en verdeeldheid als het gaat om de uitleg van de bijbel. Veel mensen hebben een bepaalde mening over een bijbels thema die lijnrecht ingaat tegen andere meningen. Verder zijn er veel mensen die op gevoelsbasis een mening hebben. Maar de vraag is wat bedoeld de bijbel nu echt. Op deze vragen proberen wij een antwoord te geven en we kiezen daarbij voor een bijbelgetrouwe insteek. Met de online studies en ook met korte interviews waarin we vragen laten beantwoorden door diverse sprekers willen we jonge en oudere christenen helpen zich te verdiepen in en antwoorden te vinden in Gods Woord. Heb je een vraag over een bepaald bijbels thema dan kun je die anoniem online stellen op bijbelsebron.nl. De antwoorden komen op de website te staan.

Nadere informatie over de chr. boekhandel “Levend Water” is te verkrijgen bij ds. A.A. Egas, tel. 0511 -421806 / 06 341793993 of email aaegas@kliksafe.nl. Nadere informatie over de ‘Bijbelse bron’ is te verkrijgen bij G. van der Woude, tel 0623846654 of email info@bijbelsebron.nl.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?