Parodiemakers: ‘bereik T-Mobile op platteland laat te wensen over’

Zondag 27-10-2013
DOKKUM - Na een jaar van afwezigheid zijn de makers van FryskeFideos.nl terug met een nieuwe video: ‘Gurbe en Fedde van T-mobyltsje’. De video is een parodie op de reclame van T-Mobile waarin Ali B. graag zelf zijn eigen abonnement samen stelt. In de de reclame van T-Mobile wordt er gesproken over het wel of niet hebben van belminuten of het hebben van mobiel internet. Voor veel inwoners van Friesland is deze vraag niet relevant, zij hebben niet eens bereik met hun mobiele telefoon.

Zoals de dekkingskaart van T-Mobile laat zien is de dekking in de Randstad goed maar laat het in veel delen van Friesland te wensen over: Driezum, Rinsumageast, Ee, Oudwoude en Augustinusga, het zijn allemaal dorpen met geen of nauwelijks bereik. De makers van de parodie: ‘Wij zitten al jaren bij T-Mobile maar ergeren ons groen en geel aan de dekking. In bepaalde dorpen heb je niet eens bereik, laat staan dat je mobiel internet hebt. Wij begrijpen best dat dit niet de meest rendabele gebieden zijn, maar ze mogen niet vergeten worden.

De makers doen een oproep aan mensen die zitten aangesloten bij T-Mobile en ook problemen ervaren: ‘Bel met T-Mobile, geef aan dat je slecht ontvangst hebt en wijs ze op de dekkingskaart. In de meeste gevallen geven ze je voor een bepaalde periode korting of kun je zelfs je abonnement laten ontbinden’. Op de vraag wat ze met de video willen bereiken laten de heren weten: ‘Goede dekking natuurlijk. Spraak, maar ook mobiel internet. Of dat 3G, 4G of HSDPA is maakt ons niet uit, als het maar werkt.terug naar overzicht

© Foto's: Fryske Fideos


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie