AUDIO: Paul Maasbommel nieuwe coördinator Mobiliteitsbureau Jobinder · Foto('s): Archief RTV NOF
  Archief RTV NOF

AUDIO: Paul Maasbommel nieuwe coördinator Mobiliteitsbureau Jobinder

woensdag 16 september 2020

DAMWALD – Paul Maasbommel uit Kollum is per 1 september 2020 benoemd als nieuwe coördinator van het Mobiliteitsbureau. De heer Maasbommel is als wethouder van de voormalige gemeente Kollumerland c.a. en als bestuurslid van het Mobiliteitsbureau betrokken geweest bij de oprichting en invoering van het gehele vervoersysteem Jobinder in Noardeast-Fryslân.

Na zijn wethouderschap heeft hij zich als parttime chauffeur ingezet voor Jobinder. Hierdoor kent hij de vervoerswereld inmiddels ook van binnenuit. “Zowel richting de vervoerders als richting de gemeenteraden en de Provinciale Staten verwachten wij dat hij door zijn ervaring met Jobinder een goede ambassadeursrol voor het gehele vervoersysteem Jobinder op zich zal nemen” aldus Andries Bouwman, voorzitter Mobiliteitsbureau Noordoost-Fryslân.

Maasbommel wil zich inzetten voor verbeteringen. Zo vertelt hij aan RTV NOF.  “Het leerlingenvervoer is na de vakantie is na de vakantie weer opgestart en is weer beter gegaan dan vorig jaar, maar op een aantal punten niet gelopen zoals we dat graag hadden gezien.  Dat blijft een aandachtspunt. Elke leerling die verwacht wordt opgehaald te worden en dat niet gebeurd is er één teveel.” Verder wil hij in de plannen andere vervoersvormen meenemen die betrekking hebben over wat er hier in de regio speelt. Het breder maken voor de inwoners. Tenslotte was het idee om de mobiliteitscentrale in Noordoost Friesland te starten en dit later in andere krimpgebieden in Friesland te introduceren. “Genoeg te doen”, aldus de nieuwe coördinator Paul Maasbommel.

Luister hier naar nieuwe coördinator mobiliteitscentrale Jobinder Paul Maasbommel

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Goed gestemd
  Geestelijk kinderprogramma.
 • 19:00 - 21:00
  Leafde foar muzyk
  Klaske neemt je mee in haar liefde voor muziek, met de mooiste muziek door haar uitgekozen.
 • 21:00 - 23:00
  De Smachtwacht
 • 23:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?