Penalty beslist SC Bolsward-Geel Wit · Foto('s):

Penalty beslist SC Bolsward-Geel Wit

zondag 07 oktober 2018

Geel Wit heeft zijn eerste nederlaag geleden. In Bolsward gingen de Amelanders tegen de plaatselijke SC met 1-0 ten onder.

De beslissing viel al in de achtste minuut. Doelman Ben Douwsma van Geel Wit dook op de bal en nam daarbij de benen van Mounir Bou-Asrar mee. De goed leidende scheidsrechter Jager stond er met de neus bovenop en gaf de thuisclub een strafschop, die door Bou-Asrar feilloos werd benut.

De voorsprong was op dat moment verdiend, daarna drong Geel Wit de thuisclub terug zonder echt gevaarlijk te worden. De beste kans kwam na 26 minuten. Johan Kolk passte in op Bente Bonthuis en diens voorzet werd een prooi voor keeper Chris Marijt voordat Danny Metz gevaarlijk kon worden.Na een half uur moest Jordi Metz geblesseerd het veld verlaten, Jan Ytsma was zijn vervanger. Verder dan een schot voorlangs van SiardBonthuis en een corner vanBente Bonthuis die door de keeper werd gepakt kwam Geel Wit niet.

De tweede helft verliep identiek aan de eerste periode. Een beginoffensief van de thuisclub, gevolgd door een overwicht van Geel Wit, dat andermaal nauwelijks gevaarlijk werd. Het dichtst bij een treffer was Christian Molenaar met een schot op de lat in de 57-ste minuut. Even later waren er kansen voor Johan Kolk en Bente Bonthuis, maar zij vonden de doelman op hun weg. Geel Wit nam meer risico’s achterin, waardoor Bolsward kon counteren. Uit zo’n aanval had Paul Huisman na 73 minuten bijna succes, Kevin Kiewiet kon op de lijn redden. De centrale verdedigers gingen mee naar voren en zowel Kevin als Pieter Kiewiet werden koppend nog een keer gevaarlijk, maar een doelpunt leverde het niet op.

Opstelling Geel Wit: Ben Douwsma; Johan Kolk, Kevin Kiewiet, Pieter Kiewiet, Theodoor Molenaar (Djerry Spoelstra, 72’); Christian Molenaar, Sander Graafsma, Jordi Metz (Jan Ytsma, 33’); Bente Bonthuis, Danny Metez, SiardBonthuis (Jurjen Metz, 81’).

© Verslag: koos molenaar

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00