Persoon ernstig gewond bij ongeval Uterwei

Zaterdag 13-04-2019
AUGUSTINUSGA - Op de Uterwei – N358 is in de nacht van vrijdag op zaterdag een persoon ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. De persoon reed met zijn auto over de Uterwei in de richting van Surhuisterveen. Net na de afslag met Augustinusga verloor de bestuurder plotseling de macht over het stuur. Het voertuig kwam in de linker berm terecht, botste tegen een slootwal aan en kwam uiteindelijk in de sloot tot stilstand.

De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en waren snel ter plaatse op de ongevalslocatie. Omdat de melding als ‘voertuig te water’ binnen kwam, werden naast de brandweer van Buitenpost; ook de duikers, oppervlakte redders en een hulpverleningsvoeruig opgeroepen. Ook kwamen een drie-tal ambulances, verschillende politie-eenheden en een traumahelikopter ter plaatse.

Omdat het slachtoffer als snel uit het voertuig bevrijdt was, werd een groot deel van de brandweer-eenheden geannuleerd. De persoon werd vervolgens door ambulancepersoneel en een arts van het medisch team behandeld en later met spoed overgebracht naar het UMCG.

De persoon maakte met het voertuig een flinke klap, waardoor de auto compleet beschadigd raakte. Een bergingsbedrijf is na de hulpverlening ter plekke gekomen en heeft de auto geborgen. De Uterwei was ten tijde van het ongeval compleet afgesloten en het enige voorbijkomende verkeer werd via het fietspad geleid.

terug naar overzicht

© Foto's: Ate Atema


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie