Piet Boelens Finisher in Tokyo Marathon 2019

Maandag 11-03-2019
KOLLUMERZWAAG - Met 35 mede-runners, bij een totaal runnersaantal van 38.000, is marathonloper Piet Boelens (66) uit Kollumerzwaag in Tokyo gestart voor KiKa en allemaal zijn ze gefinisht. Een fantastische prestatie op zich; daarnaast is er voor KiKa een totaal bedrag binnengekomen tot vlak na de marathon van 278.072,00 euro, een bedrag wat nog verder kan oplopen.

Al ettelijke miljoenen zijn intussen door marathonrunners voor KiKa sedert 2010 gegenereerd voor meer onderzoek en betere behandeling van kanker bij kinderen en Boelens voelt zich bevoorrecht een radertje te mogen zijn in de steeds omvangrijker wordende KiKa runners familie. Ja, familie: want zó voelt dat bij iedere marathon voor KiKa (inmiddels zijn tiende) waaraan hij deelneemt. Boelens: “Het geweldig aanstekelijke enthousiasme, de gedrevenheid, verbondenheid en warmte welke ik iedere keer opnieuw ervaar. Het is zó hartverwarmend.

En dat allemaal voor die mooie doelstelling KiKa. Want een kind hoort toch niet ziek te zijn. In het streven, niet naar een overlevingskans van 95 % voor kinderen met kanker, maar naar 100% wat (ook) mij betreft”.

Een aantal keren mocht Boelens al tijdens de verschillende bouwfasen van ‘het Máxima’ daar aanwezig zijn, maar ook was hij vorig jaar bij de officiële opening door H.M. Koningin Máxima van het Prinses Máxima Centrum voor Kinder Oncologie in Utrecht. Een bijzonder mooi moment, waarbij al veel betrokken personeel aan de slag was met de super gespecialiseerde zorg in dit Europees Top Centrum. Veel geld is nodig om nog meer onderzoekers te laten werken in bij te bouwen etages en dat is de absolute drijfveer ook voor hem om de wervingsacties door te zetten. Als ambassadeur voor KiKa doet hij een oproep: “als iedere runner nu eens een runner voor werft, dan kan dat steeds verder als een olievlek gaan werken en een mooie aanzet leveren op weg naar de doelstelling”.

De Tokyo Marathon editie 2019 was voor Boelens na Boston en Chicago in 2018, opnieuw koud, winderig en nat, heel erg nat. Boelens: “met onze namen op de shirts, ook in het Japans, werden we door talrijke Japanse-, maar natuurlijk ook onze eigen meegereisde supporters, ondanks de weersomstandigheden, luid aangemoedigd. Na de finish, voor velen een kilometer langer, mochten we, verkleumd als we waren nog kilometers uitlopen waarna we in een verwarmde ruimte onze kleding af konden halen, welke we eerder hadden ingeleverd vóór de start”.

“Deze marathons voor KiKa, ik was er voor de 10e keer bij, bevatten behalve de dik 42 kilometers hardlopen die extra dimensie van de bijzondere doelstelling. Samen met alle gulle gevers, waarvoor dank, staan we sterk voor KiKa! Ook in Tokyo hebben we dat mede door de mooie shirts en uniforme andere kleding getoond, hetgeen vaak leidde tot veel waardering”, aldus Boelens.

Next stop
Intussen bereidt Piet Boelens zich voor op de marathon in Rotterdam, zijn vijfde daar op 7 april. Een week eerder neemt hij nog deel aan het NK halve Marathon in Venlo.Intussen staat hij ook genoteerd als deelnemer aan de Estafette Run voor KiKa in het Groene Hart van Nederland. Dit is een driedaags evenement van 30 augustus tot 1 september rond Utrecht waarin in estafettevorm drie marathons worden gelopen: een rivierenmarathon door prachtig rivierenlandschap, een heuvelmarathon over de uitdagende Utrechtse Heuvelrug en een Bosmarathon door bosrijk Nederland op zijn mooist.

Deelnemers en supporters kunnen zich aanmelden op site www.runforkikaestafette.nl. Voor Boelens een mooie voorbereiding voor RUN Winschoten 2 weken later, waar hij deelnemer is op de 50 km en voor zijn volgende najaar marathon voor KiKa, 3 november in New York.

terug naar overzicht
Piet Boelens Finisher Tokyo Marathonmeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie