Politiek, Boerendag en Grasbaanrace in De Simmer

Zondag 29-07-2018
DE WESTEREEN - Ook deze zaterdag was er weer een editie van De Simmer, het zomerse radioprogramma op Streekomroep RTV NOF. Lieuwe Sytsma van CDA Noardeast Fryslân, Johan Talsma van ELP Noardeast Fryslân en Pieter Braaksma van ABD Noardeast Fryslân vertelden over de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De column van deze week ging over koffie en gebak, een levendige column van Eline de Vries. Verslaggever Jan Wagenaar was op locatie bij de Grasbaanrace in Anjum en Lammert Brouwer vertelde over de prachtige sfeer tijdens de Boerendag bij de Paardendagen Driezum/Walterswâld.

In de studio schoof Lieuwe Sytsma uit Aalsum aan, hij werd op 9 juli gekozen als lijsttrekker van de CDA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Sytsma stelde zich zelf voor en legde uit hoe je lijsttrekker wordt. Afgelopen vrijdagmiddag was Sytsma samen met andere partijgenoten in het centrum van het snikhete Dokkum te vinden waar ze groene limonade uitdeelden aan de bezoekers van de binnenstad.

Johan Talsma lijsttrekker van de nieuwe partij ELP NEF kwam langs in de studio om te vertellen over zijn  partij. Deze Eerste Lokale Partij heeft grote vernieuwende plannen op het gebied van zorg, onderwijs, economie en horeca. Als derde politicus van deze zaterdag kwam Pieter Braaksma als lijsttrekker van de ABD aan bod. Hij werd voor de tweede keer als lijsttrekker van deze partij gekozen. De ABD gaat op ouderwetse wijze op weg naar nieuwe tijden. De partij wil zich graag presenteren in het gebied van de nieuwe gemeente en willen in contact komen met de inwoners.

terug naar overzicht
Lieuwe Sytsma (lijsttrekker CDA Noardeast Fryslân)Johan Talsma (lijsttrekker ELP Noardeast Fryslân)Eline de Vries
© Foto's: Annamaria Jacobs

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie