Politiek, Boerendag en Grasbaanrace in De Simmer · Foto('s): Annamaria Jacobs
  Annamaria Jacobs

Politiek, Boerendag en Grasbaanrace in De Simmer

zondag 29 juli 2018

Ook deze zaterdag was er weer een editie van De Simmer, het zomerse radioprogramma op Streekomroep RTV NOF. Lieuwe Sytsma van CDA Noardeast Fryslân, Johan Talsma van ELP Noardeast Fryslân en Pieter Braaksma van ABD Noardeast Fryslân vertelden over de komende gemeenteraadsverkiezingen.

De column van deze week ging over koffie en gebak, een levendige column van Eline de Vries. Verslaggever Jan Wagenaar was op locatie bij de Grasbaanrace in Anjum en Lammert Brouwer vertelde over de prachtige sfeer tijdens de Boerendag bij de Paardendagen Driezum/Walterswâld.

In de studio schoof Lieuwe Sytsma uit Aalsum aan, hij werd op 9 juli gekozen als lijsttrekker van de CDA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Sytsma stelde zich zelf voor en legde uit hoe je lijsttrekker wordt. Afgelopen vrijdagmiddag was Sytsma samen met andere partijgenoten in het centrum van het snikhete Dokkum te vinden waar ze groene limonade uitdeelden aan de bezoekers van de binnenstad.

Johan Talsma lijsttrekker van de nieuwe partij ELP NEF kwam langs in de studio om te vertellen over zijn  partij. Deze Eerste Lokale Partij heeft grote vernieuwende plannen op het gebied van zorg, onderwijs, economie en horeca. Als derde politicus van deze zaterdag kwam Pieter Braaksma als lijsttrekker van de ABD aan bod. Hij werd voor de tweede keer als lijsttrekker van deze partij gekozen. De ABD gaat op ouderwetse wijze op weg naar nieuwe tijden. De partij wil zich graag presenteren in het gebied van de nieuwe gemeente en willen in contact komen met de inwoners.

Politiek, Boerendag en Grasbaanrace in De Simmer · Foto('s): Annamaria Jacobs
Politiek, Boerendag en Grasbaanrace in De Simmer · Foto('s): Annamaria Jacobs
  Annamaria Jacobs

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 08:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 08:00 - 09:00
  Harteklanken
  Tijdens het ontbijt op zaterdagochtend brengt RTV NOF geestelijke Harteklanken.
 • 09:00 - 11:00
  Klankbord
  Geestelijk verzoekplaten programma. Tijdens het programma bestaat de mogelijkheid om telefonisch een lied met een boodschap aan te vragen voor een zieke of jarige of gewoon zomaar.
 • 11:00 - 14:00
  Weekend Nieuwsshow
  Luchtig lunchprogramma, waarin nieuws en actualiteiten op een toegankelijke manier worden besproken.
 • 14:00 - 18:00
  Runwei Sport
  Het sportprogramma van RTV NOF met live verslag van alle sporten uit Noordoost-Friesland. Naast voetbal ook veel aandacht voor korfbal, volleybal, basketbal, kaatsen meer.
 • 18:00 - 20:00
  Hollandse toppers
  Elke zaterdagavond hoor je Tinus uit je speakers komen. De gezelligste hits en meezingers komen voorbij in Hollandse toppers!
 • 20:00 - 22:00
  Hollands op zijn best
  Nederlandstalig verzoekplaten-programma voor iedereen, voor jong en oud. Bel voor een plaat naar (0511) 44 12 02.
 • 22:00 - 00:00
  Hollandse Nacht
  Nonstop de beste Nederlandstalige muziek.
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?