Pot, Baumgarten & Van Astenrode brengen virtuoze folkjazz in Kloosterkapel Sibrandahûs

Dinsdag 12-11-2019
Waar:
Sibrandahûs
Wanneer:
Zondag 24-11-2019
Het trio Pot, Baumgarten & Van Astenrode brengt zondagmiddag 24 november een bijzondere mix van volksmuziek en jazz in Kloosterkapel Sibrandahûs. De heren musici koppelen prachtige melodieën aan heerlijke swingende ritmes. 

Accordeonist Peter Pot en bassist Philip Baumgarten spelen al meer dan twintig jaar samen. In die periode hebben zijn een vorm van folkjazz ontwikkeld, die vrij uniek genoemd mag worden. Trekzakspeler Pot weet met zijn diatonische accordeon oneindig veel meer te doen dan het spelen van deuntjes op dit ‘armeluis-orgel’, zoals men destijds gewend was op bruiloften en partijen. Pot tovert op virtuoze wijze van alles uit zijn instrument en verkent samen met Baumgarten ook volledig de jazzy kanten van deze cross-over. Dankzij het improvisatietalent van Pot is zijn muziek ook altijd spannend en vernieuwend.

Voeg daarbij nog eens een goede jazzy drummer aan toe en het resultaat is puur luistergenot. In het verleden namen Baumgarten en Pot hun albums op onder de naam Pot, Baumgarten & Friends, maar nu ‘friend’ René van Astenrode (drums) zo langzaamaan vast lid van het gezelschap is geworden, afficheert het trio zich op hun nieuwste cd Home als Pot, Baumgarten & Van Astenrode. Van het album Home, dat lovend is ontvangen, zullen ongetwijfeld de nodige nummers gespeeld gaan worden tijdens het concert in Sibrandahûs.

Het concert in de Kloosterkapel begint traditiegetrouw om 15.30 uur. Kaarten à € 10 zijn verkrijgbaar aan de deur. Er is geen voorverkoop. Zie voor meer informatie op: www.kloosterkapel-sijbrandahuis.nl.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie