Prachtig deelnemersveld Bonifatiuscup 2019

Vrijdag 22-03-2019
DOKKUM - De Bonifatiuscup voor jeugdteams groeit door. Bij zowel de U13- als de U15-categorie doen dit jaar 16 teams mee. Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei a.s. is het Tolhuispark in Dokkum al weer voor de vierde keer het toneel voor de prestigieuze Bonifatiuscup voor jeugdteams. De vaste deelnemers uit de zustersteden Fulda (Duitsland) en Crediton (Engeland) zijn er weer bij. Ook de deelname van Sportlust ’46 uit Woerden, Bon Boys uit Haaksbergen en CJVV uit Amersfoort is inmiddels traditie. Het toernooi wordt georganiseerd door CSV Be Quick Dokkum en VV Dokkum.

SVF Cothen uit de gemeente Wijk bij Duurstede is er de komende editie voor het eerst bij. Met de deelname uit Wijk bij Duurstede wordt er, net als bij Woerden, ook binnen Nederland gebruik gemaakt van de verbinding die er vanuit historisch perspectief is met Bonifatius. Vanuit dezelfde verbinding is inmiddels contact gelegd met Breukelen, met het oog op deelname in 2020. Het Vriendschapscomité Bonifatius uit Dokkum ondersteunt het organisatieteam van de Bonifatiuscup hierbij. Daarnaast komen er op Hemelvaartsdag diverse verenigingen uit de regio en Fryslân en Groningen naar Dokkum. Op de Facebookpagina van het toernooi is het volledige deelnemersveld te bekijken en binnenkort komt de toernooiposter beschikbaar.

Het worden weer twee dagen vol voetbalbeleving op het Tolhuispark. De teams spelen de eerste dag in een poule, waarna de tweede dag in twee schema’s knock out wedstrijden worden gespeeld: Europa League en Champions League. Rond de wedstrijden is er onder meer een penaltycontest en donderdagavond een activiteit voor de spelers in het sportcentrum Tolhuispark en een programma voor de meegereisde ouders en supporters. De clubs van buiten de regio overnachten op het Tolhuispark en in sporthal de Doelstien.

terug naar overzicht
Bonifatiuscup 2018
© Foto's: Archief RTV NOF

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie