Prachtig optreden Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum

Zaterdag 22-04-2017
TERNAARD - Op dinsdagmiddag 20 april verzorgde het Amusementskoor “Haven in Zicht” uit Burum, een optreden in “De Spiker” te Ternaard. De naam De Spiker komt oorspronkelijk van een kasteel dat vroeger in Ternaard heeft gestaan. Het koor werd begeleid op  de accordeon door Joze Boon en Truida van Santen.

Het was een fantastisch optreden voor de aanwezigen en het koor. Een extra glans aan het optreden gaf het meespelen van Jelle van Sinderen, een inwoner van De Spiker, op zijn accordeon. Uit het hoofd speelde de 94 jarige alle meezingers mee en genoot zienderogen.

Later bleek dat een van de koorleden zijn carrière bij de firma van Sinderen in Holwerd was begonnen. Als jongste bediende mocht hij op de fiets bij de inwoners van Holwerd en omgeving langs om een wasmachine te brengen die men dan voor een paar uur kon huren. Het koor zong diverse liederen, zoals “Sofietje”, Droomland, Que sera sera en “Fannacht hie ik in frjemde dream”. Mieke Baars las een gedicht voor en de bewoners stelden ook dit zeer op prijs.

Na de pauze werd volop meegezongen en aan het eind volgde een hartelijk applaus en de uitnodiging om in de toekomst nogmaals een optreden te verzorgen. “Als de nieuwe “Spiker” er komt krijgen jullie als eerste een uitnodiging, was de belofte die werd gedaan.” Het was een geweldige middag voor zowel het koor als de toehoorders.

Deze muzikale middag werd mede mogelijk gemaakt door Assurantiekantoor Hoekstra uit Kollum en Foto Karin uit Kollum. Het Amusementskoor is bezig met het verzorgen van een muzikale middag voor verzorgingshuizen in de regio Noard-East Fryslân. Dit tegen een gereduceerde prijs omdat de ouderen niet de dupe mogen worden van bezuinigingen. Het volgende en laatste optreden voor de vakantie, wordt gehouden in Kollum, in Meckama, op 11 mei om 15.00 uur.

terug naar overzicht
Prachtig op treden Amusementskoor “Haven in Zicht” uit BurumMeer info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Geerd Dijkstra


Overig nieuws

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie