Prima overwinning voor Damclub Dokkum

Zondag 10-11-2019
OENKERK - Zaterdag speelde Damclub Dokkum uit tegen Damcombinatie Fryslân 2. Deze middag stond bol van de spannende partijen. Toen aan het eind van de middag de rook was opgetrokken kwamen de Dokkumers als winnaar boven drijven. Damclub Dokkum won met 8-12.

Piet Pieters verloor in de opening een schijf door in een slagzetje te lopen. Hij bleef er in geloven en met goed positiespel pakte hij alsnog een punt. Willem Nuveld schoof  in zijn specifieke speelstijl zonder al te veel problemen naar een goede remise. Binne Brouwer zette een goede aanvallende partij op. Hiermee kon hij uiteindelijk een schijf winnen. Vlot daarna was de partijwinst ook een feit. Dirk Sinnema kreeg in het middenspel een damcombinatie tegen. Hij kwam daarmee wel 2 schijven voor. Hij hield zelf voldoende spel over om het verdiende punt veilig te stellen. Bouwe Ringnalda kwam enigszins in de verdrukking te staan, maar liet zich de kaas niet van het brood eten en stelde eveneens een punt veilig.

Sjoerd Bloem kwam nadelig te staan en kon zich niet meer terugvechten in de partij. Hij moest na taai verdedigen toch het onderspit delven. Henk Bosgraaf zorgde op het eerste bord voor een spectaculaire overwinning. Hij toverde verscheidene dammen op het bord en liet zijn tegenstander niet meer ontkomen. Dirk Albert Zijlstra had de hele partij wat voordeel, maar leek na een schijfoffer van zijn tegenstander niet meer te kunnen winnen. In het eindspel kreeg hij alsnog een kans, die knap werd verzilverd.

Jetze Hoogterp kon onvoldoende voordeel bemachtigen om te winnen en moest berusten in een gelijkmatige remise. Linze Houwink speelde een verdienstelijke partij en kwam geen moment in de problemen. Remise was de terechte uitslag. De deze prima overwinning staat Damclub Dokkum op de vierde plaats in de 1ste klasse A van de landelijke damcompetitie voor clubtientallen.

Detailuitslagen:

Damcobinatie Fryslân – Damclub Dokkum  8-12
Nick de la Fonteyne  – Henk Bosgraaf  0-2
Bernard Post   – Linze Houwink  1-1
Bert Oegema   – Dirk Albert Zijlstra  0-2
Tjalling Oegema  – Jetze Hoogterp  1-1
Piet Leijenaar   – Willem Nuveld  1-1
Durk de Vries   – Dirk Sinnema   1-1
Danny Ruiter   – Bouwe Ringnalda  1-1
Geoffrey de la Fonteyne – Sjoerd Bloem   2-0
Arnold Wiegersma  – Piet Pieters   1-1
Durk Douma   – Binne Brouwer  0-2

terug naar overzicht
Prima overwinning voor Damclub Dokkum
© Foto's: RTV NOF


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie