Prof. Casimir school in het teken van verkeersveiligheid

Donderdag 11-01-2018
KOLLUM - Donderdagmorgen 11 januari stond de Prof. Casimir school aan de Gerrit Bleeker straat in Kollum in het teken van verkeersveiligheid. En verband met de gevaren van vrachtwagens bij de sloop van de OSG Piter Jelles wat aan de Casimir school grenst.

Om de leerlingen bewust te maken van de risico’s die het met zich meebrengt om door het drukke verkeer vrachtverkeer te fietsen en vooral om te laten zien wat ze zélf kunnen doen om ongelukken te voorkomen. Want iedereen kan van het ene op het andere moment een verkeersslachtoffer zijn. Kinderen bewust maken van gevaarlijke situaties in het verkeer is belangrijk. Na de(binnen-)les gingen leerlingen naar buiten en laten we met behulp van de vrachtwagen de dode hoek zien.

Met de kinderen bespreken we bijvoorbeeld de dode hoek van een truck of bus. We laten ze bijvoorbeeld zien wat de chauffeur ziet en juist niét ziet. Héél interessant voor de kinderen én ze nemen er wat van mee. Belangrijk!!

Veilig Verkeers Project
De Chauffeurs Vereniging Friesland beschikt over drie wagens die door heel Nederland rijden om basis- en middelbare scholen te bezoeken en met kinderen te praten over gevaarlijke situaties in het verkeer.

terug naar overzicht
Prof. Casimir school in het teken van verkeersveiligheidProf. Casimir school in het teken van verkeersveiligheidMeer foto's & info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Sake Beerstra


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie