Profvoetbalsters sc Heerenveen zoeken voetbalmeisjes voor het goede doel

Woensdag 26-02-2020
ZEIST - Profvoetbalsters van sc Heerenveen zetten zich vanaf vandaag voor de tweede keer in om samen met voetballende meisjes geld in te zamelen voor meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua. De actieperiode wordt afgesloten met een feestelijke finaledag op 7 juni waar deelnemende meiden de kans krijgen om met hun favoriete Eredivisie-speelsters een balletje te trappen en hun voetbaltalent te laten zien op de KNVB Campus in Zeist. Meisjes in de leeftijd van 7 t/m 16 jaar kunnen zich vanaf 28 februari online aanmelden bij #TeamLaLeague.

Met #TeamLaLeague willen initiatiefnemer Plan International en de partners Johan Cruyff Foundation en Women Win, zoveel mogelijk meiden laten voet­ballen, want voetbal maakt meisjes sterk! Niet alleen in Nederland, maar ook in Latijns-Amerika waar voetbal helpt om ongelijkheid tussen meisjes en jongens tegen te gaan. Het doel is dat Eredivisie-clubs en voetbalmeiden hier samen €100.000 ophalen voor meidenvoetbalprojecten daar. Naast sc Heerenveen zullen de Eredivisie-clubs ADO Den Haag, vv Alkmaar, Excelsior Barendrecht en FC Twente zich inzetten om gedurende 100 dagen zoveel mogelijk meisjes aan hun club te binden en op die manier zo veel mogelijk geld op te halen.

Voetballende meisjes opgelet
Meisjes die geboren zijn tussen 2003 en 2013, gek zijn op voetbal en graag met profvoetbalsters uit de Eredivisie willen voetballen, kunnen meedoen aan #TeamLaLeague. Als zij zich op teamlaleague.nl inschrijven bij hun Eredivisie-club naar keuze, een persoonlijke pagina aanmaken en geld inzamelen, staan daar unieke voetbalprijzen tegenover. Zo mogen ze onder meer bij 50 euro deelnemen aan de finaledag op 7 juni. Tijdens die dag kunnen ze clinics volgen, voetballen met profvoetbalsters uit de Eredivisie en kans maken om geselecteerd te worden voor het spelen van een wedstrijd onder leiding van Eredivisie-speelsters later in het jaar. De drie meiden die het meeste geld ophalen, winnen een ontmoeting met Sarina Wiegman, die ook ambassadeur is van Plan International.

Voetbalprojecten van La League
Het geld dat de deelnemers van #TeamLaLeague inzamelen, gaat naar meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua. Naast beweging en plezier, draagt voetbal bij aan de kracht en het zelfvertrouwen van meisjes. Door meisjes via voetbalprojecten dezelfde kansen te geven als jongens worden stereotypen doorbroken. Ook krijgen meiden tijdens de voetbalprojecten van La League onder andere life skills trainingen en seksuele voorlichting. Zo wordt onder andere bewustzijn over de negatieve gevolgen van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken gecreëerd.

Kick-off #TeamLaLeague
Vandaag was de kick-off van #TeamLaLeague op de KNVB Campus in Zeist. Monique van ’t Hek, directeur van Plan International Nederland, trapte af. Vervolgens gaven de Eredivisie-clubs onder toeziend oog van oud-deelnemers van #TeamLaLeague in 100 seconden aan waarom meiden zich bij hun club moeten aanmelden. Het event werd afgesloten met een heuse krachtmeting waarbij de aanwezige Eredivisie-speelsters een poging deden om het hardst de bal te trappen. De speelsters van Barendrecht Excelsior wonnen deze challenge.

terug naar overzicht
Eredivisie-speelsters, deelneemsters #TeamLaLeague en Monique van ’t Hek vandaag tijdens de kick-off
© Foto's: Martin Cloose

Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie