Promotie voor het ensemble Release in Almere

Maandag 01-07-2019
ALMERE - Afgelopen zaterdag werd er in Almere een groots concours georganiseerd door de Dokkumse twirlvereniging Release, dit in samenwerking met de NBTA. Met bijna 200 optredens op 4 lanes was er een goed gevuld programma.

Tevens was dit evenement het toneel van de examinerende aankomende juryleden. Het overgrote deel heeft dit met een goed gevolg afgelegd. Niet alleen voor de aankomende juryleden was het een goede dag, ook de solisten van Release lieten prachtige routines zien. Er werden verschillende medailles binnen gehaald. Voor Nancy Dootjes was het goud op het onderdeel Twirling 1baton (senior intermediate).

In de categorie Solo Dancetwirl was er zilver voor Evie de Jong (juvenile novice), Femke Hoekstra (juvenile beginner) en Naomi Gjaltema (preteen novice). De bronzen medailles waren voor Femke Leistra (Juvenile beginner), Gemima Gruintjes (Preteen novice), Janet Zuidema (Junior beginner) en Fleur Rosa Braaksma (Senior beginner). Het duo Celine en Esther van Kammen belandden op de bronzen plaats in de juvenile novice klasse. Voor het juniorenduo (novice) Kirsten en Lisa was er een zilveren plaats.

Naast de solisten mochten de groepen van Release zich ook voor jury presenteren. Zowel het largeteam C-Crew en het Smallteam B van Release sleepten de eerste prijs in de wacht. Voor de senioren ensembles was het ook een goede dag. Het showensemble A (intermediate) behaalde een eerste plaats, deze was er ook voor het Ensemble A2 (beginner) van Release. Zij behaalde niet alleen goud, maar plaatste zich voor de Nederlandse Kampioenschappen met tevens een promotie naar de intermediateklasse. Voor Release een mooie opsteker een prima afsluiting van het voorseizoen van de Twirlvereniging uit Dokkum.

terug naar overzicht
Het promoverende ensemble A2
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-20:00 | Bertus Hatzmann
20:00-22:00 | Weekend Kick-Off
22:00-00:00 | Gerjan op Dreef
Klik hier voor programma- informatie