Promotiekandidaten krijgen pak slaag van subtoppers

Dinsdag 13-03-2018
SURHUISTERVEEN - Met nog 3 ronden te gaan in de onderlinge van TTS blijken de zenuwen toe te slaan bij een aantal personen. Vier kandidaten in de B groep hebben nog kans op de eerste plaats en daarbij promotie naar de hoofdgroep te realiseren.2 Van de deze ronde aanwezigen kregen klop van een achtervolgers die glimlachend de punten lieten bijschrijven.

Wytze van der Meulen was degene die in een verloren stand het geluk had dat Bareld Bekkema zijn eigen dam vast zette en daarmee de vang voor Wietse klaarmaakte. In plaats van de volle winst werd het verlies voor Bareld. Jan Kunnen en Sape Hiemstra waren nog laat aan de gang in de speelzaal en dan heb je de pech dat de stilte wel eens tegenvalt. Bovendien zijn die dammers als ze eenmaal lawaai beginnen te maken bijna niet meer stil te krijgen. Sterke verhalen over combinaties etc. gaan dan door de zaal. Sape bleef echter rustig en had Jan Kunnen op het moment van vertrek van de verslaggever in een verloren positie gebracht. Uit toernooibase bleek de volgende ochtend dat Jan inderdaad had verloren.

Nog een opvallende uitslag in de hoofdgroep was de overwinning van Joop de Graaf op Henk Westerhof. Joop verscheen in blauw op toernooibase daarmee en vijzelde zijn rating behoorlijk op.

Detailuitslagen:
Wytze van der Meulen     – Bareld Bekkema     3-0
Jan Kunnen               – Sape Hiemstra      0-3
Durkje van Beets         – Simen Atsma        1-1
Joop de Graaf            – Henk Westerhof     3-0
Anton vd Ploeg           – Karel de Bruin     3-0

Toerbokaal:
Tjidsger Veenstra        – Cees Dijkstra       0-3
Gerrit Terpstra          – Haye Wittermans     3-0

Morgenavond speelt het vlaggeschip zijn voorlaatste wedstrijd voor de Friese bondscompetitie uit tegen de reserves van Heerenveen-Mildam. Om degradatie te voorkomen zal minimaal gelijk dienen te worden gespeeld.

terug naar overzicht
Promotiekandidaten krijgen pak slaag van subtoppers.Promotiekandidaten krijgen pak slaag van subtoppers.
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie