Rabobank clubkas campagne voor ALS

Zaterdag 09-06-2018
BUITENPOST - Tussen 15 en 30 juni mogen alle Rabobank leden stemmen voor de clubkas campagne. Het bestuur van de Stichting Swaddekuier roept de Rabo-leden op om te gaan stemmen op de Swaddekuier.

Alle uitgebrachte stemmen tijdens de clubkas campagne  op de Swaddekuier worden op zaterdag 7 juli door de wandelaars op de 10,20 en 40 km omgezet in klinkende munt die bestemd wordt voor onderzoek naar een medicijn tegen de dodelijke spierziekte ALS. Het via de clubkas campagne ingezamelde geld gaat in z’n geheel naar ALS. In noord Nederland overlijden jaarlijks veel jonge mensen aan deze dodelijke spierziekte en om een daad te stellen heeft de Stichting Swaddekuier in nauwe samenwerking met de RABObank Drachten Friesland Oost deze wandeldag opengesteld voor deze actie waarbij de toegekende stemmen worden omgezet in bewegen voor ALS.

Zoals bekend wordt op zaterdag 7 juli de Swaddekuier wandeltocht gehouden over afstanden van 10,20 en 40 km door het besloten landschap van de Noordelijke Friese Wouden. De boeren in de streek zetten hun stallen en land open voor de wandelaars en Staatsbosbeheer presenteert de mooiste stukjes natuur in het gebied. Speciaal in het teken van ALS is er die dag een rolstoelvriendelijke route van 10 km. Mensen van de stichting

ALS zijn op 7 juli de hele dag aanwezig om geld in te zamelen voor de bestrijding van ALS door onderzoek naar goede medicijnen. Deelnemers kunnen de te lopen kilometers laten sponseren door familie, vrienden en bekenden en het geld overhandigen aan de mensen van ALS of overmaken op bankrekening NL80RABO 0138557489 ten name van ALS Friesland onder vermelding “Swaddekuier voor ALS.” Op de website www.swaddekuier.nl kan iedereen zich inschrijven en meedoen.

terug naar overzicht
Meer info op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie