Rayon De Driesprong huldigt kampioenen 2017

Zondag 22-10-2017
DE WESTEREEN - Op vrijdag 20 oktober jongstleden huldigde Rayon De Driesprong haar kampioenen in het lokaal van De Reisduif in Zwaagwesteinde en werden de prijzen van seizoen 2017 uitgereikt. Rayon De Driesprong is het samenspel van de duivensportverenigingen Gevleugelde Vrienden Twijzelerheide, Zwaluw Zwaagwesteinde en de Reisduif Zwaagwesteinde.

De drie verenigingen hebben tezamen ongeveer 120 leden waarvan er zo´n 75 regelmatig aan wedvluchten deelnemen. Van deze regelmatig spelende leden wonen er 70 in een gebied met een straal van minder dan 3 kilometer. Een ideale situatie voor eerlijke duivensport. Maar met zoveel duivenliefhebbers in een klein gebied is de rivaliteit groot. Men dwingt elkaar tot grootse prestaties.

Per seizoen worden er in het samenspel 55 toerkampioenschappen verdeeld, daarnaast zijn er 17 titels over het gehele seizoen. Uiteraard gaan de beste liefhebbers met de meeste en belangrijkste titels naar huis. In 2017 hebben 19 verschillende leden 1 of meer kampioenschappen behaald, dat waren er minder dan ooit. Het aantal deelnemers daalt de laatste jaren gestaag maar het aantal leden dat kampioenschappen wint daalt in hetzelfde tempo. Er komen dus steeds meer kampioenschappen bij dezelfde liefhebbers terecht.

Rayon De Driesprong heeft naast de kampioenschappen elk jaar een veelheid aan prijzen te winnen. Elke week staan er tenminste 11 prijzen klaar maar daar komen ook nog de specials bij. Zo is er de Golden Classics competitie waarin alleen al ruim 8.000 euro omgaat. Hiervan is jaarlijks een aparte prijsuitreiking. Dan wordt er eens per jaar gevlogen om de bovenste 5 van de inkorflijst en elk jaar is er een sponsorvlucht voor een goed doel. Dit jaar was het goed doel net als de voorgaande 6 jaren, De Swaen dagbesteding in Veenklooster. Er werd dit jaar 875 euro bijeengebracht voor De Swaen waarvan de Rabobank € 125 fourneerde, een prachtig gebaar.

De jeugd van de Swaen was met begeleiding op de prijsuitreiking aanwezig om de cheque in ontvangst te nemen uit handen van voorzitter Johannes de Vries. Het geld zal dit jaar worden besteed aan de aanschaf van betere houtbewerkingsgereedschappen. De sponsorvlucht die tot deze opbrengst leidde, werd gehouden vanaf Gennep, op 22 juli. De winnaar was een duif van Lammert F. de Bruin, hij was zelf de sponsor. De opbrengst was 70 euro. In totaal werden op deze vlucht 29 prijzen verdeeld. Alle winnaars kregen deze op de feestavond uitgereikt.

Onder de winnaars van de prijzen van het seizoen 2017 werd een totaalbedrag van ongeveer 5500 euro verdeeld, afgezien van de Golden Classics. Er waren 70 verschillende prijswinnaars, dus hadden bijna alle rayonleden tenminste 1 prijs. De aanwezigen leden op de feestavond konden dan ook allemaal iets in ontvangst nemen. Dat stimuleerde de goede sfeer nog meer. Het werd dan ook een hele leuke avond, ondanks dat de opkomst iets tegenviel. Het natje en droogje waren aanwezig en er kon een goed gesprek gevoerd worden. Om de kosten te dekken werd er traditiegetrouw nog een verloting gehouden met ook weer een veelheid aan prijzen. Voor elk wat wils en de gezelligheidszoekers waren allemaal winnaar.

Op de foto’s: de uitreiking van de cheque aan afgevaardigden van De Swaen dagbesteding en de generale kampioenen van 2017. Op de foto van de generale kampioenen staan achter v.l.n.r.: L.Bakker (9), A.Wijbenga (3), B. de Roos (4), J. v Bij (7), Y. van Kammen (6), L.F. de Bruin (10) en voor v.l.n.r.: J. van Kammen(1), A.Bosma (2), Joh. Postma (5), P.Broersma(8).

 

 

terug naar overzicht
Rayon De Driesprong huldigt kampioenen 2017Verslag op www.rtvnof.nl
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Hoezo Kleinkunst
19:00-20:00 | Fryslan Fan
20:00-21:00 | Werom yn de tiid
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie