Release scoort podiumplaatsen in Den Helder · Foto('s): Eigen foto
  Eigen foto

Release scoort podiumplaatsen in Den Helder

dinsdag 23 oktober 2018

Afgelopen zaterdag deed een groot aantal leden van de Twirlvereniging Release uit Dokkum mee aan het NBTA concours in Den Helder.

Op het onderdeel Twirling1baton senioren werd er een eerste, vierde en vijfde plek behaald door Nancy Dootjes, Marije Kok en Fiona Dorenbos. Ketsia Gruintjes werd eveneens eerste, maar dan in de preteen klasse. In de categorie 2baton werd als intermediate Emmaly Bakker eerste. De beginnende superxstrutter Nancy Dootjes behaalde zilver en plaatst zich daarmee voor de voorrondes van het NK.

Tevens werd er In de categorie solo dancetwirl ook goed gepresteerd. Kirsten Wiersma en Lisa ter Harkel werden vierde en vijfde als preteen. Ketsia Gruintjes behaalde goud in een klasse hoger. Janet Zuidema werd als junior vierde. Bij de senioren ging het niet minder goed. Danique Visser werd in een groot deelnemersveld twaalfde en Fleur rosa Braaksma bezette de vijfde plaats. Bij de senior intermediate behaalde Fiona Dorenbos goud, Emmaly Bakker was goed voor de zilveren plek, Marije Kok werd vierde, Chantal belandde op de zesde plaats en Nancy Dootjes werd zevende. Samantha Gjaltema deed mee in de advanceklasse en behaalde een gouden plaats.

De groepen van Release lieten zien dat ze het verdienen geplaatst te zijn voor de Nederlandse kampioenschappen. Het showteam, het Ateam en de Bgroep behaalden allemaal een gouden podiumplaats. Al met al een geslaagde concoursdag voor de Twirlvereniging uit Dokkum.

• 00:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00
  • 19:00 - 21:00
  • 21:00 - 23:00
  • 23:00 - 00:00