Rhythmgirls Dokkum oppermachtig op FK twirl

Maandag 05-11-2018
DRACHTEN - Afgelopen zaterdag werden de Friese kampioenschappen twirl gehouden in sportcentrum Drachten. De organisatie was in handen van de OMF Fryslan i.s.m. de NBTA.

Naast de beoordelingen van de juryleden was er op deze dag nog een andere prijs te winnen. In elke leeftijdscategorie werd er een Pompeblêdsje uitgereikt door Greta van Hes van de OMF. Zij is niet echt bekend met de twirlsport maar keek naar de optredens met een persoonlijke kijk. Wat boeide, zag er goed uit en wie zorgde ervoor dat ze geboeid bleef. Spannend dus voor de deelnemers want het zou zo maar iemand kunnen zijn die door de jury bijvoorbeeld niet eens in de top drie was geplaatst.

De Rhythmgirls uit Dokkum hebben al een fantastisch seizoen gedraaid en bewezen dat op dit FK weer.
Bij het onderdeel solo 1 baton werden in de diverse leeftijdscategorieën en klassen Fries kampioen:
Wietske Beets, Alina Sipma, Durkje Cuperus en Anita de Vries. Een tweede plaats was er voor Carenza van der Meulen, Iris Hoekstra en Froukje Cuperus. Derde werd Manuela Oosterkamp. Het onderdeel solo 2 baton leverde 2 Friese kampioenen op te weten, Wietske Beets en Durkje Cuperus. Iris Hoekstra en Alina Sipma werden Fries kampioen duotwirl.

Bij de solo dancetwirl was er een eerste plaats voor Samantha de Vries, Alina Sipma en Froukje Cuperus en werden hiervoor gehuldigd als Fries kampioen. Lieke Westera en Iris Hoekstra werden beide tweede. Het C ensemble en het B-team werden ook Fries kampioen. Tot slot werd Anita de Vries uitgeroepen tot winnares van het Pompeblêdsje in de seniorklasse.

Voor een aantal Rhythmgirls gaat het wedstrijdseizoen nog even door omdat zij zich hebben geplaatst voor de voorrondes van het NK. Deze worden gehouden in het weekend van 24 en 25 november in Hoofddorp. Zeker van deelname aan het NK van 15 en 16 december in Almere zijn het B-team, het twirlteam en het duo Iris Hoekstra en Alina Sipma.

terug naar overzicht
Rhythmgirls Dokkum oppermachtig op FK twirlAnita de Vries winnares van het Pompeblêdsje in de seniorklasse
© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Goed gestemd
19:00-21:00 | Leafde foar muzyk
21:00-23:00 | De Smachtwacht
23:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie