Veel publiek bij Passion in Feanwâlden

Maandag 26-03-2018
FEANWâLDEN - De door de zon beschenen Einekoai trok veel mensen om de Passion Feanwâlden afgelopen zondag bij te wonen. De start van de ervaring van het verhaal van Pasen is op een prachtige plek in de natuur van Feanwâlden. Een ieder was daar stil om te luisteren naar het verhaal van Jezus, dat werd verteld en bezongen door Jezus, Maria, discipelen en een koor dat tussen de mensen stond. Het nummer ‘Hert fan myn gefoel’ vertolkt door Jezus en Judas zorgde voor het nodige kippenvel. Het vertrek van de discipelen met het kruis in het zonlicht maakte diepe indruk op allen.

Het publiek volgde het kruis dat door de discipelen werd gedragen naar de locatie bij de Schierstins. Tijdens de route kon men genieten van taferelen uit het leven van Jezus, uitgebeeld door kinderen. De Schierstins verbeeldde de hof van Gethsemane, waar Jezus werd gegeseld met woorden en gevangen genomen. Tijdens het zingen van de discipelen en Jezus, werd de zang ruw verstoord door mensen gekleed in zwarte kleren die tegen Jezus zijn. Na de kus van Judas bevolen de ‘zwarte mensen’ het publiek het kruis te dragen naar de Koemarkt voor het eindspektakel.

In stilte wachtten de mensen op de Koemarkt om het vervolg van het verhaal te beleven. De dansersgroep van GVV onder leiding van Ilse van der Veen liet, tijdens de zang van het lied ‘Via Dolorosa’ gezongen door de plaatselijke zangtalenten Janneke, Syta & Marije, de symbolische verdwijning van Jezus zien. Met de afsluiting van het lied ‘Pak maar m’n hand’ werd de verbondenheid ervaren die het paasverhaal voor een ieder op zijn manier teweeg weet te brengen.

Ruth Hanemaaijer en Atsje Lettinga, het theatrale en muzikale brein achter de Passion, kunnen met een goed gevoel terugkijken op een prachtig evenement. En Feanwâlden kan trots zijn op een prachtig dorp dat een decor mocht vormen voor een verhaal vol verbinding en hoop.

terug naar overzicht
Veel publiek bij Passion in FeanwâldenMeer foto's op www.rtvnof.nl
© Foto's: Meint de Vries


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-21:00 | Weekend Kick-Off
21:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie