Ropta Boys komt goed uit de winterstop · Foto('s): Eigen
  Eigen

Ropta Boys komt goed uit de winterstop

zondag 26 januari 2020

Na een aantal weken winterstop mocht zaterdag de equipe van trainer David Elmendorp weer aantreden voor de competitie. Trainer Elmendorp tekende in de winterstop bij en zal ook volgend jaar aan het hoofd staan bij Ropta Boys waar iedereen zeer content mee is.

In de aanloop naar de competitie werden een drietal oefenwedstrijden gespeeld waarin verschillende opties geprobeerd werden. Wykels Hallum, vooraf de nummer zes van de ranglijst, kwam vandaag op bezoek op sportpark de Fiver.
De eerste helft werd voornamelijk op het middenveld gespeeld en beide keepers werden maar weinig getest. Een paar speldenprikjes aan Ropta Boys zijde van Hendrik Willem v/d Vorst, Edwin de Vries, Andre Turkstra en Geert Linthof waren geen belasting voor keeper Reinder Algra.

De grootste kans was in de 30ste minuut toen Rudi Torensma een perfecte voorzet gaf op Andre Turkstra die de bal net niet goed op het hoofd kreeg waardoor de keeper de bal op kon pakken. Wykels Hallum kwam in deze helft ook niet veel verder dan een vrije trap en paar corners. Met een gelijke stand werd er gerust.

In de tweede helft begon Ropta Boys feller. Jacob Mooibroek pakt de bal goed op en gaf een prima voorzet op Geert Linthof die net over schoot, maar deze aanval bleek uitstel van een voorsprong. In de 49ste minuut wordt een corner van Geert Linthof door Andre Turkstra ingekopt maar van de lijn gehaald door een Wykels Hallum speler, in de rebound weet Andre de bal alsnog glijdend over de lijn te werken en zo de score te openen. Wykels Hallum ging in protest vanwege een vermeende handsbal maar leidsman Bulthuis wilde hier niks van weten.

Wykels Hallum leek wakker geschud en zocht de aanval, maar tot grote kansen kwamen ze niet. Een schot van afstand kon simpel door Johannes de Groot opgepakt worden en enkele corners leverden ook geen groot gevaar op voor de Ropta Boys defensie. Wykels Hallum bleef er in geloven en in de 84ste minuut leken ze de gelijkmaker te scoren, maar de vlag ging omhoog voor buitenspel. Na overleg met de grensrechter werd de goal tot grootte verbijstering van de Wykels Hallum spelers alsnog afgekeurd. Terwijl de spelers van Wykels Hallum nog in protest waren bij de scheidsrechter had Ropta Boys het spel al hervat, maar voor echt gevaar zorgden ze niet meer. Ropta Boys wist de voorsprong goed vast te houden en zo de winst binnen te slepen.

De naaste concurrentie bleek ook winstpunten behaald te hebben waardoor Ropta Boys nog steeds in de gevarenzone bivakkeert. Volgende week wordt er afgereisd naar kampioenskandidaat Leovardia.

Eindstand 1 – 0

Ropta Boys komt goed uit de winterstop · Foto('s): Eigen
Ropta Boys komt goed uit de winterstop · Foto('s): Eigen
Ropta Boys komt goed uit de winterstop · Foto('s): Eigen
  Eigen

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Hoezo Kleinkunst
  Hoezo Kleinkunst brengt u liedjes, sketsches en wetenswaardigheden vanaf het begin van de kleinkunst tot de jaren '90 van de vorige eeuw.
 • 19:00 - 20:00
  Fryslan Fan
 • 20:00 - 21:00
  Werom yn de tiid
  Werom yn de tiid is een programma mei muzyk ut de jierren '60 en '70.
 • 21:00 - 22:00
  Capriccio
  In Capriccio laat Haite Schukking veel verschillende soorten klassieke muziek de revue passeren en vertel daarbij iets over de achtergronden van elke compositie. Vaak geniet je meer van een muziekstuk, als je iets weet over het ontstaan ervan en over de drijfveren van de componist.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · K30 Nieuws archief · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Noardeast-Fryslân / Dantumadiel · Achtkarspelen / Tytsjerksteradiel · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Reclame · Disclaimer · Organisatie · RTV Kanaal30 Geschiedenis · Donateurs · Vrijwilliger worden?