Ropta Boys pakt drie belangrijke punten tegen Grijpskerk · Foto('s):

Ropta Boys pakt drie belangrijke punten tegen Grijpskerk

zondag 16 december 2018

Op sportpark De Enk in Grijpskerk deed Ropta Boys goede zaken door met miniem verschil te winnen van Grijpskerk. Door deze belangrijke winst sluit Ropta Boys weer volledig aan bij de subtop in de 3e klasse B. Het werd na iets meer dan 90 minuten uiteindelijk een moeizame winst, maar dit kwam doordat Ropta Boys verzuimde om in de eerste helft afstand te nemen.

Afstand nemen had ook nog gekund aan het begin van de tweede helft, maar daarna was het Grijpskerk die man machtig op jacht ging naar de gelijkmaker. Maar onder aanvoering en door het zeer goede spel van gelegenheid laatste man Kees Kool bleven de gelederen gesloten. Een nipte overwinning en de daarbij behorende drie belangrijke punten waren meer dan welkom bij de geelgroene formatie onder leiding van trainer de Boer en leider Andries Weidenaar.

Eerste helft
Op het kunstgras van de v.v. Grijpskerk ontspon zich een leuke eerste helft met aan weerszijden kansen. In de 2e minuut had Grijpskerk de leiding kunnen nemen, maar vrijstaand ging een kopbal net over. In de 6e en 7e minuut werd Ropta Boys tweemaal gevaarlijk. Eerst wordt een inzet van Tjidsger Braaksma door de Grijpskerk keeper gestopt en een minuut later komt een als voorzet bedoelde bal van Erik de Vries op de bovenkant van de lat. In de 10e minuut werd Tjidsger Braaksma opnieuw in stelling gebracht. Een afgemeten pass van Anco Dijkstra zet Tjidsger Braaksma goed voor het doel, maar zijn schot ging over. In deze fase van de wedstrijd voetbalde Ropta Boys goed. Het meteen druk zetten leverde vaak en veel balbezit op. In de 24e minuut was er nog een kans voor Grijpskerk te noteren, maar een schot vanaf rand 16 meter ging net over. Na deze kans nam Ropta Boys het heft in handen. Het was ook in deze fase dat Ropta Boys wist te scoren. In de 27e minuut had dit eigenlijk moeten gebeuren. Ropta Boys kwam terecht in een één tegen drie situatie.

Tjidsger Braaksma, Rudi Torensma en Hendrik Willem van der Vorst tegenover één verdediger van Grijpskerk. Ondanks deze overtal situatie behield Tjidsger Braaksma niet geheel het overzicht en ging uiteindelijk voor eigen kans in plaats van af te geven dan Hendrik Willem van der Vorst. De uiteindelijke inzet kon door de enige aanwezige verdediger worden geblokt. Geen doelpunt, maar dit bleek uitstel. Want in de 30e minuut was het de jongste speler van het veld Hendrik Willem van der Vorst die vanaf links een keurige pass gaf aan Rudi Torensma op rechts. Rudi behield het overzicht en gaf de bal niet voor, maar trok de bal terug op de goed vrijgelopen Hendrik Willem van der Vorst, die zeer beheerst met een gecontroleerde voetbeweging de bal in uiterste hoek schoof voor een 0-1 voorsprong. Na dit fraaie doelpunt probeerde Grijpskerk de aansluiting nog voor rust te bewerkstelligen. Maar men kwam niet verder dan een kopbal in handen van keeper Johannes de Groot. In de laatste minuut werd door Christiaan Wijnsma enigszins onnodig een vrije trap weggeven rand 16 meter. Deze mogelijkheid werd door een Grijpskerk speler in de muur geschoten.

Tweede helft
Na het fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter A Vellinga creëerde Ropta Boys meteen een hele grote kans om de score te verdubbelen. Opnieuw kwam Ropta Boys vanaf de rechterkant in een overtal situatie terecht. Nu werd de bal wel afgeven, maar deze keer net achter de vrijstaande Geert Linthof, waardoor de keeper van Grijpskerk de gelegenheid kreeg om een 100% kans te verijdelen. De rest van de tweede helft bleef Grijpskerk de bal pompen in het strafschopgebied van Ropta Boys. Maar de achterhoede van Ropta Boys bleef goed op de been. Tegenover de druk van Grijpskerk werd Ropta Boys gedwongen om op de counter te spelen. Via de counter was Ropta Boys niet scherp genoeg, met name Rudi Torensma, Hendrik Willem van der Vorst en Erik de Vries hadden eigenlijk

hun counter kansen moeten verzilveren. Grijpskerk probeerde van alles en kreeg heel veel corners, maar uiteindelijk bleef Ropta Boys op de been. Dit mede dankzij twee hele goede reddingen van keeper Johannes de Groot. In 57e minuut tikt hij met de vingertoppen een bal net over en in 78e minuut pakt hij een vrije trap uit de hoek. In de slotfase werd er driemaal gewisseld door Ropta Boys. Met name wissel Simon Dijkstra creëerde twee 100% kansen om de wedstrijd te beslissen, maar beide keren stond de keeper van Grijpskerk een beslissing in de weg. Zo bleef het billen knijpen tot aan het einde van de wedstrijd voor spelers, begeleiding en het hondstrouwe Ropta Boys publiek. Het uiteindelijke fluitsignaal betekende opluchting en een mooie driepunter voor Ropta Boys.

Conclusie: In een zeer sportieve wedstrijd met een goede scheidsrechter werd gestreden voor de broodnodige punten in de 3e klasse B, waar de ploegen allemaal dicht op elkaar staan. Uiteindelijk komt Ropta Boys als overwinnaar uit de strijd. Mooie en zeer belangrijke punten, waardoor aansluiting bij de subtop een feit is voor Ropta Boys. Volgende week moet er thuis nog worden ingehaald tegen Zwaagwesteinde. Wie weet wordt het nog mooier voor Ropta Boys. Eindstand: 0-1.

(C) Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00