Ropta Boys verliest in kansarm duel van Grijpskerk · Foto('s): RTV NOF
  RTV NOF

Ropta Boys verliest in kansarm duel van Grijpskerk

zaterdag 06 april 2019

Ropta Boys zit in de hoek waar de klappen vallen en wist zich hier ook afgelopen zaterdagmiddag niet uit te voetballen. In een kansarm duel wisten de gasten uit Grijpskerk in de 22e minuut via Brian Tefi te scoren uit een vrije trap rand zestienmeter gebied.

Voor het overige was het geen hoogstaande wedstrijd met een beter voetballend Grijpskerk in de eerste helft. In de tweede helft was Ropta Boys de veel betere ploeg, maar men wist het overwicht niet uit te drukken en kansen en doelpunten. Door dit minieme verlies zal Ropta Boys de resterende wedstrijden alle zeilen moeten bijzetten om het verblijf in de 3e klasse te verlengen.

Eerste helft
Bijna had Ropta Boys een droomstart. In de 1e minuut ging een als voorzet bedoelde bal van Erik de Vries via de binnenkant van de paal het veld weer in. Na deze bijna goal was Grijpskerk wakker en nam het initiatief in de eerste helft. Ropta Boys kon de bal ontzettend moeilijk in de ploeg houden. Veel balverlies op het middenveld gaf Grijpskerk de mogelijkheid om aan te vallen. Ropta Boys had het moeilijk in de beginfase en kreeg het nog moeilijker door een goal uit het niets. In de 22e minuut werd een vrije trap toegekend op de rand zestienmeter. Deze vrije trap werd met precisie door Brian Tefli in de korte hoek binnen geschoten voor de 0-1. Ook na deze goal wist Ropta Boys zich niet te herpakken. Ondanks dat Grijpskerk beter was in de eerste helft deelde Ropta Boys soms kleine speldenprikjes uit.

Erik de Vries probeerde het van afstand, maar zijn schot werd een gemakkelijk prooi voor de goede Grijpskerk keeper. In de 31e minuut werd een voorzet van Erik de Vries keurig koppend terug gelegd door Simon Dijkstra op Rudi Torensma, maar Rudi is net te laat om de bal binnen te tikken. Voor de rest van de eerste helft was het overwicht voor Grijpskerk, maar laatste man Kees Kool gaf goed leiding aan zijn achterhoede, want de grote kansen werden tot aan de 44e minuut niet weggegeven. In de 44e minuut kreeg Grijpskerk via een misser van linksback Christiaan Wijnsma een 100% mogelijkheid om de score te verdubbelen. Met twee man komt men af op keeper Johannes de Groot, maar gelukkig voor Ropta Boys is de ene Grijpskerk speler egoïstisch en schiet kansrijk naast in plaats van breed te geven op zijn medespeler. Ropta Boys komt goed weg en kon uiteindelijk met een niet al te beste eerste helft gaan rusten met een minieme achterstand. Ruststand: 0-1.

Tweede helft
In de rust werd de jonge middenvelder Hendrik Willem van der Vorst gewisseld voor de aanvallender ingestelde Willem Meinema. In de tweede helft kwam Ropta Boys veel beter voor de dag. Er werd eerder druk gezet en men liet Grijpskerk niet meer gemakkelijk opbouwen. Dit leverde Ropta Boys in de tweede helft een groot veldoverwicht op, maar helaas te weinig kansen om te scoren. Heel veel halve kansen die de uitstekend keepende doelman van Grijpskerk niet in verlegenheid bracht. De spitsen Erik de Vries en Simon Dijkstra waren nadrukkelijk aanwezig, maar in de afwerking ongelukkig of ze vonden de keeper van Grijpskerk op hun weg. In de 51e en 59e minuut werden beide inzetten van Erik de Vries een prooi voor de Grijpskerk keeper.

In de 56e minuut bereikte een voorzet van Erik de Vries bij de tweede paal Simon Dijkstra. Zijn kopbal ging uiteindelijk naast. In deze fase had Grijpskerk het moeilijk, maar ze bleven loeren op een counter. Maar hiervoor kregen ze eigenlijk geen gelegenheid, want de Ropta Boys achterhoede stond deze middag goed. In de 61e minuut wist Willem Meinema de mooiste aanval van de middag niet te belonen. Via een vlot lopende combinatie wordt hij in een één tegen één situatie naar de hoek gedwongen en van daaruit schiet hij met zijn zwakke been over. In de 65e minuut had Christiaan Wijnsma kunnen scoren. Een corner schoot hij uit de lucht in één keer op doel, maar deze ging net over. In de 70e minuut moest Joost Schoenmaker vermoedelijk met een sleutelbeenbreuk het veld verlaten in een duel met Ropta Boys verdediger Anco Dijkstra. Dit gebeurde in een correct duel met helaas een zeer vervelende blessure voor Joost Schoenmaker. Wij wensen hem van Ropta Boys zijde een voorspoedig herstel.

In de 77e minuut leek Ropta Boys te gaan scoren. Uit een voorzet van Anco Dijkstra schampte Erik de Vries de bal met het hoofd voor de Grijpskerk keeper kon ingrijpen, maar de bal ging voorlangs. In de laatste 10 minuten was het alles of niets. Bijna iedereen werd na voren gestuurd voor de gelijkmaker. Hierdoor lag het open achterin, waardoor Grijpskerk nog enige kansen kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen. Dit liet men na, maar ook Ropta Boys wist ondanks alle risico’s niet meer de gelijkmaker te produceren. Na 94 minuten blies scheidsrechter J.H. Hadders uit Stadskanaal voor het einde en liet Ropta Boys opnieuw achter met een kater.

Conclusie: Ondanks het minieme verlies moet er worden geconstateerd dat het beter moet in de resterende wedstrijden. De betere tweede helft van Ropta Boys moet een houvast zijn voor de nog te spelen wedstrijden. Een puntje had deze middag niet misstaan, na een slechte eerste helft en betere tweede helft. Maar in deze fase worden geen punten weggegeven, er moet voor worden geknokt en daarvoor heeft de ploeg van trainer Yko de Boer en leiderAndries Weidenaar nog zes wedstrijden voor. Eindstand: 0-1.

© Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00