Ropta Boys verspeelt winst in de laatste minuut tegen koploper · Foto('s):

Ropta Boys verspeelt winst in de laatste minuut tegen koploper

zaterdag 14 april 2018

Bijna leek Ropta Boys koploper Veenhuizen twee keer te verslaan dit seizoen. Uiteindelijk wisten de bezoekers in de laatste minuut van de officiële wedstrijd tijd dit te voorkomen met de gelijkmaker.

Gezien het wedstrijdbeeld een terechte uitslag. De druk van Veenhuizen werd heel lang tegengehouden, met name door goed verdedigen en uitblinkend keeperswerk van Johannes de Groot. Deze wedstrijd, dit gelijkspel, is voor Ropta Boys een begin aan een zeer drukke periode. Volgens clubwatcher Albert van der Vliet moet Ropta Boys in 33 dagen tijd 11 wedstrijden spelen. Dit vanwege de achterstand aan wedstrijden opgelopen in het najaar en de winter.

Felle eerste helft
Geleerd van het zwakke begin tegen de Sweach werd er vanaf minuut één hard en fel gestreden van beide kanten. Veenhuizen had haar les geleerd in hun thuiswedstrijd. Ropta Boys ging toen wervelend van start en wist snel een onoverbrugbare voorsprong te nemen en won uiteindelijk in Veenhuizen. In de 5e minuut creëerde Veenhuizen de eerste grote kans. Een voorzet van rechts werd geheel vrijstaand mis getrapt voor leeg doel. Geschrokken ging de wedstrijd verder met heel veel overtredingen. In de 15e minuut trad scheidrechter van Zutphen op en gaf Kees Kool een meer dan terechte gele kaart op een harde doorhaal actie. Uit de onderlinge strijd was het Veenhuizen die in de 17e minuut de score wist te openen. Een ietwat gelukkig doelpunt, want een hard schot van Robert Elsinga werd onderweg door een Ropta Boys speler van richting veranderd, waardoor keeper Johannes de Groot kansloos was bij deze 0-1. Maar de voorsprong was van korte duur voor Veenhuizen.

Een minuut later stond het gelijk uit een mooie aanval. Het was Tjidsger Braaksma die bal keurig meegaf aan de lopende Tim van der Voort. Tim wist op zijn beurt de bal breed te geven voor de linker van Erik de Vries. De pas vader geworden Erik schoot de bal hard en laag langs de op het verkeerde been staande Veenhuizen keeper: (1-1). Na de gelijkmaker bleef Ropta Boys scherp spelen en deed niet onder voor de gasten. Met een fraaie treffer nam Ropta Boys de leiding in de 24e minuut. Een vrije trap van Edwin de Vries werd door Tjidsger Braaksma bij de tweede paal koppend in de verste hoek gelegd voor de 2-1. Na een half uur spelen kreeg een speler van Veenhuizen een gele kaart en een minuut later ontsnapte Kees Kool aan zijn tweede gele kaart. Hij werd gespaard door scheidsrechter van Zutphen en kwam er met een onderling praatje vanaf. In deze fase waren de ploegen gelijkwaardig.

Voor Ropta Boys moest Christiaan Wijnsma een paar keer aan de noodrem trekken om erger te voorkomen. Voor Ropta Boys was Edwin de Vries twee keer dichtbij een treffer. Een vrije trap van hem werd geblokt op de doellijn tot corner. Even later belandde een corner van Edwin de Vries boven op de deklat. Hier tegenover stond dat Martin Kool vlak voor de pauze redding bracht op de doellijn. Zo eindigde een enerverende eerste helft in 2-1 voor de thuisclub.

Moeilijke tweede helft
Veenhuizen ging na rust meteen op jacht naar de gelijkmaker. In de 48e minuut wist keeper Johannes de Groot deze in een één tegen één situatie te voorkomen. Maar de druk werd groter en Ropta Boys moest alle zeilen bijzetten om een tegentreffer te voorkomen. In de 53e minuut werd Martin Kool op de bon geslingerd door een veelbelovende actie te onderbreken. Dit hielp niet, want een minuut later kwam de 2-2 op het scorebord. Een aanval over rechts werd bij de tweede paal ongehinderd ingeschoten door Theo Hogeveen. Maar opnieuw kwam Ropta Boys sterk terug. In de 57e minuut werd een harde poeier van Erik de Vries via een Veenhuizen speler tot corner gepromoveerd. Deze corner leverde opnieuw een voorsprong op voor Ropta Boys. De scherpe corner van Edwin de Vries werd verlengd bij de eerste paal door Kees Kool en bij de tweede paal ongelukkig in eigen doel getikt door een Veenhuizen speler: (3-2). Na deze treffer kreeg Ropta Boys nog één grote mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien, maar Rudi Torensma wist in de 65e minuut een rebound, na schot van Edwin de Vries, niet te verzilveren en schiet de bal in vrijstaande positie over. Na deze kans ging Veenhuizen vol op de aanval en creëerde vele mogelijkheden, maar het was keeper Johannes de Groot die een grote sta in weg bleek voor Veenhuizen. Hij redde een paar keer fraai.

Naast Johannes wist de achterhoede van Ropta Boys heel lang de dreigende situaties op te lossen. Maar het waren spannende 25 minuten, want Ropta Boys had niet meer de kracht om te counteren. Bijna wist Ropta Boys deze moeilijke minuten en wedstrijd over de streep te trekken. Men hield stand tot de 90e minuut. Aan de linkerkant werd onvoldoende rugdekking geven, waardoor de linkerspits ongehinderd de bal kon voor geven. In een mêlee van spelers was het uiteindelijk Bram Schmidt van Veenhuizen die de gelijkmaker wist aan te tekenen: (3-3). In blessuretijd creëerde Ropta Boys nog één mogelijkheid , maar het schot van Erik de Vries werd klemvast gepakt door de keeper.

Conclusie: Na een enerverende en spannende wedstrijd is de uiteindelijke puntendeling een terechte uitslag. Voor Ropta Boys zuur, omdat dit pas tot stand kwam in de allerlaatste minuut. Hopelijk geeft deze uitslag voldoende vertrouwen voor de zware serie wedstrijden die Ropta Boys staat te wachten in een korte periode. Te beginnen, komende dinsdagavond in Ee tegen Oostergo.

(C) Verslag: Jan Torensma

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00