Ropta Boys verzuimt te winnen van VIOD · Foto('s):

Ropta Boys verzuimt te winnen van VIOD

zaterdag 20 oktober 2018

Onder toeziend oog van vijf oud Ropta Boys trainers wist Ropta Boys de vroege 1-0 voorsprong niet over de streep te trekken. Met de uiteindelijke puntendeling (1-1) na 94 minuten voetbal was er in ieder geval één oud Ropta Boys trainer blij. Namelijk oud Ropta Boys trainer Leen Spek, nu samen met zoon Andries Spek trainer bij de tegenstander VIOD.

Ondanks dat Ropta Boys de eerste driepunter niet wist te bemachtigen was de beleving, mentaliteit en wilskracht om te winnen deze middag wel aanwezig bij de ploeg van trainer Yko de Boer. Dit was in ieder geval pure winst ten opzichte van vorige week. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder, maar de grootste en beste kansen waren wel degelijk voor Ropta Boys. Met name Edwin de Vries in de eerste helft en Rudi Torensma in de tweede helft hadden beide moeten scoren. Voor Ropta Boys zal deze uiteindelijke puntendeling een teleurstelling opleveren, omdat de winst een reële optie was geweest.

Eerste helft
Het begon allemaal wat afwachtend in het begin van deze wedstrijd. Beide ploegen lieten elkaar niet in het spel komen. Beide ploegen waren het eerste kwartier bij de les en gaven niets weg. Het enigste wapenfeit was in de 7 e minuut een kopbal van Christiaan Wijnsma uit een corner van Geert Linthof die over het doel verdween. De wedstrijd brak open in de 19e minuut. Een verdediger van VIOD leverde de bal in bij Erik de Vries. Erik gaf de bal meteen breed op Rudi Torensma, die op zijn beurt de bal in de zestien breed gaf op Tjidsger Braaksma. Laatstgenoemde liet deze kans niet onbenut en tikte Ropta Boys met een bekeken bal naar een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt had VIOD het even niet, want in de 21e minuut had Ropta Boys de voorsprong moeten verdubbelen. Nu was het Tjidsger Braaksma die met een breedte pass Edwin de Vries alleen voor de keeper wist te zetten. De inzet van Edwin de Vries was heel matig, waardoor keeper Otte Visser redding kon brengen. Na deze grote kans ging het spel op en neer met aan weerszijden mogelijkheden. In de 23e minuut kwam Ropta Boys goed weg na knoeien van Christiaan Wijnsma. Bijna wist Erik van der Veen bij de tweede paal te profiteren op de voorzet van Bauke Visser, die Christiaan Wijnsma de bal ontfutselde op de achterlijn. Zo rond het half uur was er enige druk van Ropta Boys. Men wist drie corners op rij te creëren, maar alle drie leverde niets op. In de 32e minuut kwam Ropta Boys goed weg. Via de rechterkant lag Bauke Visser de bal panklaar voor Renze Visser net buiten het zestienmeter gebied. Renze kon ongehinderd uit halen, maar zijn schot werd keurig gekeerd met de voet door Ropta Boys keeper Johannes de Groot. Aan de andere kant moest keeper Otte Visser in de 38e minuut een keihard schot van Erik de Vries uit het doel ranselen om erger te voorkomen. In de laatste minuten van de eerste helft moest keeper Johannes de Groot een schot van 25 meter door Erik van der Veen klemvast pakken. In blessuretijd van de eerste helft moest Martin Kool met een ultieme sliding een kans van VIOD voorkomen tot corner. Deze leverde niets op, waardoor de rust werd bereikt met 1-0.

Tweede helft
Na rust was er meteen gevaar voor het Rota Boys doel. De allereerste aanval was meteen dreigend, maar ook hier toonde de ploeg aan dat de concentratie er meteen was vanaf het begin. Net als in de eerste helft deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Ropta Boys kreeg in de 47e en 51e minuut kansrijke mogelijkheden, maar zowel Geert Linthof als Erik de Vries wisten dit niet te verzilveren. Maar in de 54e minuut had Ropta Boys de wedstrijd op slot moeten gooien. Via een schitterende aanval over rechts wist Edwin de Vries met zijn voorzet Erik de Vries te bereiken bij de tweede paal. Erik bleef goed kijken en legt de bal panklaar voor Rudi Torensma om van heel dichtbij in te tikken. Toch wist Rudi Torensma het te presteren om de bal tegen keeper Otte Visser te schieten. Dit was eigenlijk moeilijker dan de bal erin te schieten. VIOD kwam goed weg bij deze grote kans. In de 71e minuut leek Geert Linthof richting VIOD doel te kunnen lopen, maar uiteindelijk werd hij gevloerd door Jouke Bosgraaf, wat hem terecht geel opleverde via scheidsrechter G. van Duinen. In de slotfase leek er niets aan de hand te zijn voor Ropta Boys, want VIOD wist ook in de tweede helft geen grote kansen te creëren. Maar schijn bedroog, want in 79e minuut was het eigenlijk uit het niets dat VIOD langszij kwam via een overigens prachtige treffer van Erik van der Veen. Aan de linkerkant profiteerde hij optimaal van het uitglijden van Anco Dijkstra. Erik van der Veen kreeg hierdoor de tijd om de bal vrij in de verste hoek te krullen voor de gelijkmaker (1-1). In de slotfase bleef deze stand gehandhaafd, want beide ploegen hadden niet meer de kracht voor een slotoffensief. De mogelijkheden en kansen werden in de slotfase bij beide ploegen reeds in de kiem gesmoord, waardoor de overigens goed leidende scheidsrechter van Duinen na 94 minuten de
wedstrijd beëindigde in een gelijkspel (1-1).

Conclusie: Ondanks dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder deden is het voor Ropta Boys toch een gemiste kans op de eerste driepunter van het seizoen. Puur, omdat Ropta Boys twee 100% kansen liet liggen op cruciale momenten in de wedstrijd. Ondanks deze gemiste kans mogen de mannen onder de gedreven leiding van aanvoerder Kees Kool terug kijken op een veel betere wedstrijd dan vorige week. Eindstand: 1-1.