Ruim €1800 verschil tussen grafkosten gemeenten NOF · Foto('s): 

Ruim €1800 verschil tussen grafkosten gemeenten NOF

zaterdag 08 december 2018

De kosten van een uitvaart in Noordoost Fryslân lopen nogal uiteen. Met name de kosten van een begrafenis zijn verbazingwekkend verschillend tussen de diverse gemeenten in de provincie. Dit blijkt uit een berekening waarbij gebruik gemaakt is van de grafkosten-meter van Monuta.

De goedkoopste zijn de Protestantse begraafplaatsen van Trynwâlden in Tytsjerksteradiel. Een 1-persoonsgraf kost hier slechts €744. Dat gezegd hebbende, de gemeentelijke begraafplaatsen in Kollumerland steken daar flink bovenuit met maar liefst € 2.622,00. Een eenvoudige rekensom leert ons dat beide begraafplaatsen onderling €1878 verschillen in prijs. Bij alle gemeenten, waaronder ook Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Achtkarspelen zien we meer verschillen. Hieronder ziet u een beknopte tabel met de verschillen in grafkosten binnen alle gemeenten van Noordoost Fryslân.

Hoewel we er niet graag over nadenken, is het op termijn verstandig om deze informatie in het achterhoofd te houden. Dit heeft weer invloed op de hoogte van het verzekerde bedrag binnen uw uitvaartverzekering. Dit geeft u aan tijdens het afsluiten van de verzekering op de website van de verzekeraar. Neem in de totale berekening van uitvaartkosten niet alleen de grafkosten mee, maar o.a. ook de kosten van de kist, het aantal volgauto’s, dragers en genodigden.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 20:00
  Bertus Hatzmann
  Bertus Hatzmann van 18.00-20.00 uur met muziek en info.
 • 20:00 - 22:00
  Weekend Kick-Off
  Weekend Kick-Off is een programma wat vooral gericht is op jongeren. In dit programma wordt van alles besproken...
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact