Samenwerking VV Zwaagwesteinde met voetbaltechniekschool

Woensdag 13-06-2018
DE WESTEREEN - In de afgelopen maanden is er binnen VV Zwaagwesteinde veel energie gestoken om plannen uit te werken hoe het spelplezier- en niveau van de jeugdafdeling een stap omhoog kan worden gebracht. Daarbij is o.a. geïnventariseerd welke knelpunten er werden ervaren door zowel het vrijwillige kader alsook bij (enkele) spelers en ouders. Tijdens een brainstormavond in de winterstop is hierover gesproken met alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de jeugd.

Eén van de punten die meerdere keren naar voren kwam was de begeleiding en ontwikkeling van trainers. Hoewel hier op meerdere manieren al de nodige aandacht voor is geweest in de afgelopen seizoenen, heeft dit alles niet geleid tot het gewenste resultaat. Dit leidde tot de conclusie om het voor komend seizoen anders aan te pakken, waarbij er gesprekken zijn geweest met voetbaltechniekschool “het Verschil”. Deze gesprekken hebben er uiteindelijk toe geleid dat het hoofdbestuur en de jeugdcommissie van VV Zwaagwesteinde per volgend seizoen in zee gaan met deze professionele voetbaltechniekschool.

Concreet betekent de samenwerking dat er vanaf seizoen 2018/2019 één keer per week een techniektraining door “het Verschil” wordt verzorgd voor de onderbouw, bestaande uit de teams JO8 t/m JO11. Daarbij zullen de eigen jeugdtrainers van de vereniging worden begeleid door de gediplomeerde trainers van de voetbaltechniekschool. Daarnaast zal er één keer per maand een “train de trainer” sessie plaatsvinden waarbij de vrijwillige jeugdtrainers samen met de begeleiding van de voetbaltechniekschool allerlei onderwerpen zullen behandelen op het gebied van training geven, omgaan met jeugdspelers en andere voetbaltechnisch- en tactische onderwerpen.

Op woensdag 6 juni werd er een demonstratietraining gegeven door de trainers van “het Verschil”. Daarbij werd er een training gegeven aan de JO17-1, een team waarin ook meerdere spelers het volgende seizoen als jeugdtrainer veel te maken zullen krijgen met de voetbaltechniekschool. Na afloop van de demonstratietraining volgde ook de officiële ondertekening van het contract voor volgend seizoen.

De jeugdcommissie en het hoofdbestuur van VV Zwaagwesteinde hebben veel vertrouwen in een goede samenwerking waar de jeugdspelers- en trainers veel baat bij zullen hebben!

terug naar overzicht
Samenwerking VV Zwaagwesteinde met voetbaltechniekschool Het VerschilSamenwerking VV Zwaagwesteinde met voetbaltechniekschool Het Verschil
© Foto's: Eigen foto's


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie