Sanitaire ruimtes recreatieve voorzieningen blijven dicht · Foto('s): 

Sanitaire ruimtes recreatieve voorzieningen blijven dicht

vrijdag 03 april 2020

De beperkende maatregelen die verspreiding van het coronavirus in Fryslân moeten tegengaan zijn verlengd tot 28 april. Aanvullende restricties zijn niet nodig: burgers in Fryslân houden zich goed aan de gemaakte afspraken. De noodverordening die vorige week is ingesteld en liep tot 6 april, voorziet er onder meer in dat de politie kan optreden tegen mensen die onvoldoende afstand tot elkaar houden. Ook is er in bepaald dat recreatieve voorzieningen hun gemeenschappelijke sanitaire ruimtes moeten sluiten

De voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân, Sybrand Buma, heeft de verlenging vastgesteld na de vergadering met alle Friese burgemeesters, donderdagmiddag in Heerenveen. Voor verlenging tot 28 april is gekozen aangezien de landelijke maatregelen ook tot die datum lopen.

De burgemeesters sluiten zich aan bij de oproep van de minister-president om ook als het mooier weer wordt zo veel mogelijk thuis te blijven. De Veiligheidsregio verwacht dat het door de maatregelen en de oproep rustig zal blijven in Fryslân en specifiek op de Waddeneilanden. Dat leidt ze ook af uit de hoeveelheid annuleringen bij accommodaties in de hele provincie. De goede medische zorg aan de eigen inwoners komt hierdoor naar verwachting niet onder druk te staan. Mocht de praktijk anders zijn en toeristen deze maand toch te veel naar de provincie en in het bijzonder naar de eilanden reizen, dan kan de Veiligheidsregio alsnog snel besluiten tot aanvullende acties over te gaan.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 19:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 19:00 - 21:00
  Country Trail
  Country Trail is het programma, waar alle aspecten van de countrymuziek aan bod komen.
 • 21:00 - 22:00
  Brasstime
  Brasstime met Klaas Groenwold
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact