SC Veenwouden gaat op bezoek bij buur BCV

10/11/2018
BERGUM - Komende zaterdagmiddag staat een mooie derby op het programma in de tweede klasse I. SC Veenwouden gaat na een jaar onderbreking weer op bezoek bij buur BCV in Burgum. Er wordt om 14.45 uur afgetrapt op sportpark Het Koningsland. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bulthuis uit Siddeburen.

Trainer Anton van Zwol gaat zaterdag ongetwijfeld goedgemutst richting Burgum. Afgelopen zaterdag wist SC Veenwouden de eerste 3 belangrijke punten van dit seizoen binnen te hengelen tegen een CVVO. Spits Wytze Veenstra wist twee keer te scoren. Daarmee wordt een signaal afgegeven naar het eigen team maar ook naar de tegenstanders. Tegelijkertijd is de figuurlijke ‘rode lantaarn’ met de Lemster selectie meegegeven.

Bovenliggend
De wedstrijd was niet direct als een topper te bestempelen. Toch was SC Veenwouden vanaf de aftrap de bovenliggende partij. Hierdoor kon de eerste helft met een 2-1 voorsprong worden afgesloten. Na de thee wist CVVO al snel de gelijkmaker aan te tekenen en ontstond er meer geloof in een goede afloop bij trainer Daniel Schmidt van CVVO. Met een aantal omzettingen in het team wisten het trainersduo Van Zwol & Van Zwol het initiatief weer terug te halen naar SC Veenwouden. Uiteindelijk werd de wedstrijd met een verdiende 4-2 overwinning afgesloten en dat geeft vertrouwen met de wedstrijd tegen titelkandidaat BCV in het vooruitzicht. BCV was tot afgelopen weekend geheel op koers richting de zo gewenste terugkeer naar de eerste klasse. Maar afgelopen zaterdag moesten de Burgumers geheel onverwacht een bittere pil slikken tegen promovendus TONEGA in Luttelgeest. Het eerste deel van de wedstrijd was duidelijk in het voordeel van BCV, maar de verdediging van TONEGO bleek bestand tegen de aanvalsdriften van BCV. Na de thee kwam TONEGO al snel op voorsprong en wist deze uiteindelijk uit te bouwen naar een 2-0 eindstand en daarmee zand te strooien in de motor van BCV.

Gemis
Trainer Jasper Bouma kon tegen TONEGO niet beschikken over Fedde Durk Kingma en Paul Westra, terwijl Bauke Prins en Harmen Vlietstra geblesseerd waren. Vooral de afwezigheid van de snelle en getalenteerde Harmen Vlietstra doet zich voelen in het Burgumer kamp. Desondanks beschikt Jasper Bouma over een brede selectie, waarin ook ruimte is voor jong en nieuw talent zoals Marijn Feenstra en Remco Bouius. Maar de meest opvallende verschijning is toch wel oud-keeper Robert van der Laan van VV Buitenpost, die nu als spits actief is in de hoofdmacht van BCV en al 2 competitie- en 2 bekerdoelpunten achter zijn naam heeft staan.
Trainer Jasper Bouma zal zijn manschappen na deze onverwachte nederlaag niet hoeven te motiveren voor de derby tegen SC Veenwouden. Toch zal er ook sprake zijn van enige schrik, terwijl SC Veenwouden met vertrouwen afreist richting Burgum. Wat dit zal doen met beide teams voor de wedstrijd van komende zaterdag laat zich nog raden. Hoe dan ook, de derby tussen BCV en SC Veenwouden (en visa versa) zijn altijd interessante partijen en ook leuk voor de supporters van beide teams. BCV heeft voor de derde helft live muziek geregeld met Winston Black in de kantine. Wellicht een reden om per fiets naar BCV af te reizen.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-07:00 | Hollandse Nacht
07:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Goed gestemd
09:00-11:00 | Kerkdienst
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow (Herh.)
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Tobias Post
20:00-22:00 | Rock on Air
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie