SC Veenwouden gaat voor revanche tegen Wykels Hallum

Vrijdag 09-02-2018
FEANWâLDEN - Het is nog even afwachten of de wedstrijd SC Veenwouden – Wykels Hallum komende zaterdag kan worden gespeeld. Deze week hadden we nog een aantal dagen met matige vorst. Maar koning winter lijkt weer van het toneel te worden verdrongen en dus gaan we er vanuit dat de return tegen Wykels Hallum zaterdag doorgaat. SC Veenwouden wil graag een revanche op het eerdere verlies in de uitwedstrijd in Hallum.

Vanwege te natte omstandigheden moest vorige week zaterdag de thuiswedstrijd tegen SC Stiens worden afgelast. Het veld was onbespeelbaar. De KNVB heeft die wedstrijd inmiddels verplaatst naar 24 februari. Deze week kon er door de harde ondergrond niet worden getraind. Een kunstgrasveld wordt, zeker in de winterperiode, node gemist in Feanwâlden. Vandaar dat de selectie donderdagavond, ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Wykels, een indringende bootcamptraining heeft gehad van Liesbeth ten Hoeve bij Strong2Bfit.

Teleurstelling
In de uitwedstrijd tegen promovendus Wykels op 14 oktober moest SC Veenwouden aantreden op een zwaar bespeelbaar veld. Met de slimme en ervaren spits Jurjen Bosch in de geledingen is Wykels hoe dan ook een gevaarlijk team. Dat bleek ook in de uitwedstrijd, waarin SC Veenwouden in de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan liep. In de tweede helft trok SC Veenwouden het initiatief weliswaar naar zich toe en wist terug te komen tot 2-1. Een penalty had SC Veenwouden op gelijke hoogte kunnen brengen, maar deze werd helaas gemist. Dat was het breekpunt in de wedstrijd. Kort voor tijd werd de goalie van SC Veenwouden nog met rood van het veld gestuurd en bleef de 2-1 tot grote teleurstelling van de Feanwaldsters op het scorebord staan.

Voor Wykels Hallum is de eerste seizoenshelft redelijk verlopen. Het team staat op een 9de plek op de ranglijst met 15 wedstrijdpunten uit 10 gespeelde wedstrijd. Dat zijn er 2 wedstrijdpunten meer dan SC Veenwouden dat al 13 wedstrijden heeft gespeeld. De laatste wedstrijd op 27 januari jl. wist Wykels uit met maar liefst 0-4 te winnen van FC Grootegast. Een knappe prestatie. Zeker in de wetenschap dat Jurjen Bosch de tweede seizoenshelft niet beschikbaar is voor trainer Yko de Boer. In hoeverre dat van invloed zal zijn op de prestaties in de tweede seizoenshelft zal moeten blijken.

Revanche
Het is zaterdag aan trainer Riemer Kooistra om zijn manschappen scherp aan de wedstrijd te laten beginnen. De teleurstellende nederlaag in Hallum vraagt om een revanche. Daarvoor is het nodig dat de selectie als een hecht team speelt met passie en met inzet voor het collectief. Ook vanuit het perspectief van handhaving zou een overwinning op Wykels Hallum een stap in de goede richting zijn. Maar een ding is zeker, ook Wykels Hallum komt voor de punten. Daarom belooft het vandaag een boeiende wedstrijd te worden, waar voor beide teams de belangen erg groot zijn.

Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Feanwalden. De wedstrijd wordt gespeeld onder leiding van scheidsrechter H. van Schepen. De wedstrijdsponsoren zijn Floris Antonides van Vendor Advocacy Australia, Auto Haaima Peugeot Burgum en Bosma & Jongeling Metselwerken Noardburgum. We hopen de supporters van beide teams in grote getale langs de lijn te zien om hun team aan te moedigen.

terug naar overzicht

© Foto's: Eigen foto


Vandaag op de radio

00:00-08:00 | RTV NOF Nonstop
08:00-09:00 | Harteklanken
09:00-11:00 | Klankbord
11:00-14:00 | Weekend Nieuwsshow
14:00-18:00 | Runwei Sport
18:00-20:00 | Hollandse toppers
20:00-23:00 | Hollands op zijn best
23:00-00:00 | Hollandse Nacht
Klik hier voor programma- informatie