SC Veenwouden gaat voor resultaat tegen SV Marum · Foto('s): 

SC Veenwouden gaat voor resultaat tegen SV Marum

donderdag 05 december 2019

Zaterdag mag SC Veenwouden thuis aantreden tegen het Groningse SV Marum. Beide teams staan er op de ranglijst als de nummer 4 en de nummer 2 goed voor. Het belooft daarom een spannende wedstrijd te worden. De verschillen in de top van het klassement zijn immers zeer gering en het is steeds stuivertje wisselen. Dat geldt overigens dat niet voor koploper FC Burgum Zij hebben een voorsprong van maar liefst 7 punten op SV Marum en het lijkt erop dat zij op kampioenskoers zitten.

Afgelopen weekend haalde SC Veenwouden een mooi resultaat in en tegen het op dat moment als tweede gerangschikte Kollum. De oranjehemden kwamen er op een zeer moeilijk bespeelbaar veld tegen SC Veenwouden niet aan te pas en er werd verdiend met 2-4 gewonnen. Daarmee deed het team van trainer Anton van Zwol goede zaken, na het eerdere verlies tegen ‘t Fean ‘58. Spits Wytze Veenstra scoorde in dit duel zijn 125ste goal voor SC Veenwouden. Een felicitatie is hiervoor zeker op z’n plaats.

Meer goed nieuws
Er is overigens afgelopen weekend meer goed nieuws te melden uit het Feanwâldster kamp. Het bestuur van SC Veenwouden heeft namelijk overeenstemming bereikt met zowel trainer Anton van Zwol als ook keeperstrainer Edwin Nieuwland, voor een tweejarige verbintenis aan de vereniging. De A-selectie en overige stafleden zijn hier zeer mee ingenomen.

De tegenstander van komende zaterdag neemt na dit seizoen afscheid van trainer Jan Mulder. Hij zal vanaf volgend jaar, na vier jaar SV Marum, ’t Fean ’58 onder zijn hoede nemen. Afgelopen week wist SV Marum met 10 man ter nauwer nood een overwinning te behalen op VVI. De mannen uit Idskenhuizen misten in de 88ste minuut een strafschop en daarmee vervloog hun kans op de gelijkmaker.

Veel scorend team
SV Marum is een sterk aanvallend elftal met snelle voorhoedespelers Marc Oldewarris, Jasper Siepelinga en Tom Boezerooy. Maar liefst 11 spelers wisten dit seizoen een bijdrage te leveren aan de 30 goals die er tot nu toe zijn gemaakt. Daarmee is SV Marum het meest scorende team in de tweede klasse I. In de achterste linie is Daniel Laturiuw een belangrijk regisseur. Vanwege de rode kaart afgelopen weekend zal de van zondag eersteklasser SWZ afkomstige Melle Kuipers ontbreken in de selectie.

Wat recht te zetten
SC Veenwouden kan de borst dus nat maken. Het afgelopen seizoen met er thuis met 0-3 verloren. Het elftal van Anton van Zwol kan dus recht te zetten. De overtuiging voor een goed resultaat is in de groep zeker aanwezig. Het thuispubliek kijkt met spanning uit naar dit treffen.

Voorafgaand aan de aftrap wordt op verzoek van SV Marum een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van SV Marum vrijwilliger Roel Klaver, die deze week plotseling is overleden. Om 14.30 uur wordt er onder leiding van scheidsrechter Kevin Moed uit Klazienaveen en met begeleiding van onze Pupil van de Week Yannick van Kammen afgetrapt.

Na afloop van de wedstrijd is er een live optreden van Peter Hagestein in clubhuis It Keakelgat. De Freonen fan SCV organiseren daarbij weer een Draaiend Rad met supermooie prijzen. Er wordt u een fijne middag langs de lijn toegewenst en vanzelfsprekend ook een fijne nabespreking na afloop in het clubhuis. De wedstrijdsponsoren zijn: Bakkerij Sijtsma uit Dokkum, Kwaliteitsschilder Jan Bekema uit Feanwâlden en Autoland van den Brug uit Drachten. Voor degene die niet in de gelegenheid is om te komen, is er een live-radioverslag van Yde Prins van Runwei Sport op RTV NOF.

Vandaag op de radio

 • 00:00 - 18:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
 • 18:00 - 19:00
  Lytse klankjes
  Lytse klankjes is een geestelijk programma bij RTV NOF voor de jonge luisteraars.
 • 19:00 - 21:00
  Gospel Time
  Gospelmuziek uit Noordoost-Friesland, maar ook van ver daarbuiten.
 • 21:00 - 22:00
  Geloven & Beleven
  Wekelijks ontvangen we een gast met wie gesproken over het geloof. In het gesprek wordt gesproken over persoonlijke ervaringen en de rol van het geloof in het leven van de gast.
 • 22:00 - 00:00
  RTV NOF Nonstop
  Nonstop de lekkerste muziek van nu en toen op jouw streekomroep!
© 1989 - 2020 RTVNOF · · Regio · Historie · Sport · Ondernemend · Agenda · Uitzending gemist · Contact · Privacy Statement RTV NOF · Disclaimer · Organisatie · Vrijwilliger worden?