SC Veenwouden gaat voor winst tegen buur · Foto('s):

SC Veenwouden gaat voor winst tegen buur

vrijdag 14 december 2018

Zaterdag 15 december staat de laatste wedstrijd voor de winterstop voor SC Veenwouden op het programma. En wat voor een wedstrijd. De derby uit tegen VV Hardegarijp staat altijd garant voor spektakel. Een plezierige bijkomstigheid gelet de koude weersverwachting. Er wordt om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Mauricio Rik Plat uit Groningen afgetrapt.

Afgelopen week wist SC Veenwouden, onder toezicht van een aantal toeschouwers uit Hardegarijp, een uitstekend resultaat te behalen tegen TONEGO uit Luttelgeest. Binnen een minuut werd Sybrand de Graaf onderuit gehaald in het strafschopgebied. Het buitenkansje werd vanaf de 11 meter benut door Stefan Jan Sijtsma. TONEGO kwam er eigenlijk niet aan te pas en zodoende kon Hessel Ellens op aangeven van Sybrand de Graaf na 20 minuten de 2-0 laten aantekenen. Na rust wist wederom Hessel Ellens een mooie voorzet van Arjen Haringsma op waarde te schatten. Daarmee was de wedstrijd feitelijk gespeeld. Pas in de laatste 20 minuten wist TONEGO nog een paar kansen te creëren en de eer te redden. Met de 3-1 overwinning wist SC Veenwouden de aansluiting te krijgen bij de middenmoot.

Andere orde
De tegenstander van zaterdag is van andere orde. Toch heeft ook VV Hardegarijp, net als SC Veenwouden, de nodige punten laten liggen in de eerste seizoenshelft. De wedstrijd van afgelopen week tegen VV Nijland werd afgelast, zodat Rick de Groot ook zaterdag nog aan de kant zit vanwege een rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen VVI. VV Hardegarijp beschikt over scorend verwogen. Met name spits Ralph Wietses is dit jaar goed op dreef en heeft er al 8 doelpunten in liggen. Maar ook de andere spits Hessel Breeuwsma en Jesse Bosma weten het net te vinden. Op het middenveld heeft Alban Miftari de leiding en in het centrum van de verdediging is de zeer ervaren Tjeerd Rijpma nog steeds de stuurman van het team.

Octopus
Vorig jaar beleefde SC Veenwouden een zeer moeilijke middag op sportpark De Warren. Tot grote wanhoop van alles wat Hardegarijp lief had, was er die middag maar 1 speler baas op het veld. SC Veenwouden goalie Coenraad van der Mark wist met talloze en onwaarschijnlijke reddingen zijn goal leeg te houden. Dat leverde hem in de beide Friese dagbladen de bijnaam ‘Octopus’ op. In de tweede helft kwam vleugelspeler Rinse Procee op stoom. Hij leverde 3 perfecte voorzetten af die allemaal werden benut door zijn ploeggenoten. Hierdoor wist SC Veenwouden tegen de verhouding met een 0-3 uitslag van het kunstgrasveld te stappen.

Beginnen met brilstand
Het trainersduo Van Zwol & Van Zwol zal op voorhand tekenen voor zo’n uitslag. Hoe dan ook de wedstrijd begint zaterdag gewoon met de brilstand. Beide teams zullen gebrand zijn om deze wedstrijd in hun voordeel te beslechten. Het belooft een spannende derby te worden. Mocht SC Veenwouden winnen, dan komen beide teams in wedstrijdpunten gelijk, waarbij VV Hardegarijp nog een wedstrijd te goed heeft. We rekenen uiteraard op steun van onze supportersschare. Dat zal nodig zijn. Voor degene die niet kan komen, kan de wedstrijd live volgen bij onze regionale omroep RTV NOF/RTV Kanaal 30. Verslaggever Wiebe de Boer van het sportprogramma Rûnwei Sport is bij de wedstrijd aanwezig. Oan’t sneon!

• 00:00 - 17:00
  • 17:00 - 19:00
  • 19:00 - 20:00
  • 20:00 - 21:00
  • 21:00 - 00:00