SC Veenwouden krijgt VV Nijland op bezoek

Vrijdag 15-03-2019
FEANWâLDEN - Zaterdag 16 maart staat de wedstrijd tegen VV Nijland op het programma. SC Veenwouden wil zich graag herstellen na de teleurstellende wedstrijd vorige week tegen VVI. Het is overigens nog maar de vraag of deze wedstrijd kan doorgaan. Er valt deze week wel heel veel regen gevallen. Wanneer er groen licht komt, wordt er om 14.30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter M.T.R. van Eijden.

Afgelopen zaterdag kwam SC Veenwouden sportief gezien van een koude kermis thuis uit Idskenhuizen. Vooraf waren er bij zowel de staf als spelersgroep verwachtingen voor een goed resultaat. Sinds december heeft SC Veenwouden een duidelijk opgaande lijn te pakken. Tegen VVI was daar weinig van terug te zien. De eerste 20 minuten liepen goed, maar daarna kon SC Veenwouden als collectief niet de benodigde energie in de wedstrijd stoppen om VVI onder druk te zetten. Na de 1-0 ruststand liep VVI nog verder uit naar een terechte 3-0 overwinning. Een echte off-day voor SC Veenwouden zullen we maar zeggen.

Wedstrijd op zich
Trainer Anton van Zwol en assistent Albertjan van Zwol zullen deze week ongetwijfeld selectie op scherp zetten en erop hameren dat winnen begint met inzet en strijd. De wedstrijd tegen VV Nijland is overigens een wedstrijd op zich. Vooral vanwege de karakteristieke spelstijl van de ‘reuzen’ van Nijland. Vaak wordt er een sterk verdedigend blok voor de goal opgesteld en via vlijmscherpe uitvallen gecounterd door de uitmuntende spits Nico Pieter Bonnema. Hem kan je wel op een boodschap sturen. Met 8 goals is hij de topscorer van VV Nijland.

In de uitwedstrijd wist SC Veenwouden in de laatste speelminuten de winst alsnog mee te nemen uit Nijland. Dat waren 3 zwaarbevochten punten. Die inzet zal ook zaterdag nodig zijn voor een goed resultaat. Het resultaat is belangrijk. VV Nijland heeft namelijk ook een goede periode achter de rug, ondanks de nederlaag tegen BCV het afgelopen weekend. Bij winst zal VV Nijland SC Veenwouden voorbijgaan in de ranglijst. Daarmee komt de ‘kelder’ een stap dichterbij. De mouwen moeten daarom worden opgestroopt. Er moet gewonnen worden, dat begint met inzet en strijd.

De wedstrijdsponsoren zijn deze week Franke de Jong van M&K Feanwâlden (stalinrichting) en DVEN Accountants Adviesgroep uit De Westereen. Nu nog afwachten of de wedstrijd doorgang kan vinden.

terug naar overzicht


Vandaag op de radio

00:00-18:00 | RTV NOF Nonstop
18:00-19:00 | Lytse klankjes
19:00-21:00 | Gospel Time
21:00-22:00 | Geloven & Beleven
22:00-00:00 | RTV NOF Nonstop
Klik hier voor programma- informatie