SC Veenwouden na rust op inzet afgetroefd door VVI · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden na rust op inzet afgetroefd door VVI

zondag 10 maart 2019

SC Veenwouden leed in Idskenhuizen een kansloze nederlaag tegen VVI. In de eerste helft konden de gasten nog gelijke tred houden met de thuisclub maar na rust liet SC Veenwouden het volledig afweten. Het speelde zeer slordig wat leidde tot onnoemelijk veel balverlies waardoor een veel feller opererend VVI gemakkelijk de overwinning naar zich toe kon halen.

In het eerste half uur van de wedstrijd waren de kansen schaars. De beste kans kreeg Wytze Veenstra in de 22e minuut toen hij uiteen vrije trap van Rinse Procee vrij kon inkoppen. Zijn kopbal belandde via de grond met een hoge stuit op het dak van het doel. Na 27 minuten kreeg VVI een strafschop toen Johannes Lindeboom met een schwalbe zich liet vallen. De matig leidende scheidsrechter Jager legde de bal op de stip. Er volgde gerechtigheid want Ronald de Jong schoot de penalty hoog over.

In de 35e minuut kwam VVI aan de leiding toen Jelle de Lange een duel aanging met doelman Coenraad van der Mark op de rand van de zestien. Van der Mark wist in eerste instantie redding te brengen maar in de rebound caramboleerde het schot van de Lange via de doelman in het doel. Wesley Kool was daarna nog dichtbij de 2-0 maar hij raakte de paal. SCV begon hoopvol aan de tweede helft met een solo van Sybrand de Graaf. Diens schot ging voorlangs. Wie verwacht had dat SCV de thuisclub met de wind mee onder druk kon zetten kwam bedrogen uit. VVI stroopte de mouwen op en was veel agressiever in de duels en SCV bleef het antwoord schuldig.

Veelvuldig dom balverlies leidde ertoe dat SCV nauwelijks gevaarlijk kon worden. VVI kreeg alle ruimte om te counteren en nadat Johannes Lindeboom in de 50e minuut al de paal had geraakt werd het in de 55e minuut 2-0 toen Jan Faber simpel kon afronden na goed voorbereidend werk van Jelle de Lange. In de 64e minuut werd het 3-0 na geklungel in de defensie waarna Jan Faber de bal simpel in het lege doel kon schuiven. SCV kreeg een paar mogelijkheden om de eer te redden maar Wytze Veenstra (2x) en Stefan Jan Sijtsma wisten deze niet te benutten.

In de 84e minuut bepaalde Jan Faber de eindstand op 4-0, dit na opnieuw goed voorbereidend werk van Jelle de Lange. Jan Faber was met zijn hattrick de man van de wedstrijd bij VVI. SCV moet zich diep schamen voor de erbarmelijk slechte tweede helft.

(C) Verslag: Anne Machiela.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 09:00
  • 09:00 - 10:00
  • 10:00 - 16:00
  • 16:00 - 17:00
  • 17:00 - 18:00
  • 18:00 - 19:00