SC Veenwouden pakt punt in blessuretijd tegen Zuidhorn · Foto('s): Meint de Vries
  Meint de Vries

SC Veenwouden pakt punt in blessuretijd tegen Zuidhorn

zondag 16 februari 2020

In een spectaculair duel was het publiek de grote winnaar in deze open wedstrijd. De thuisclub kreeg de betere kansen in dit sportieve duel maar verzuimde voldoende afstand te nemen waardoor het uiteindelijk nog blij mocht zijn dat het nog een punt wist thuis te houden. De druiven waren zuur voor Zuidhorn maar gezien de kansen was de puntendeling meer dan terecht.

Op het moeilijk bespeelbare veld en een harde wind was het moeilijk voetballen voor beide ploegen. De thuisclub was het meest gevaarlijk en na een kwartier leidde dit tot een 1-0 voorsprong toen Sybrand de Graaf de diepte werd ingestuurd door Nivard Vrieling. De Graaf omspeelde de keeper en scoorde in de lege goal. Zuidhorn probeerde iets terug te doen maar Ruben Buursema kon net niet met het hoofd bij een voorzet van Milan Stad en doelman Wytse Reitsma stopte een schot van diezelfde Buursema. In de 32e minuut kwam de thuisclub op 2-0 toen Wytze Veenstra een diepe bal goed doorkopte op Sybrand de Graaf die de verdediging wederom te snel af was en beheerst scoorde. Sybrand de Graaf was daarna dicht bij een hattrick maar doelman Lars Striesenou voorkwam dat. Arjen Haringsma had daarna de 3-0 op de schoen toen hij vrij voor de keeper verscheen maar zijn schot werd gestopt door de doelman. In de 40e minuut kwam Zuidhorn op 2-1 toen SCV verzuimde de bal weg te werken waarna de gasten een vrije trap kregen op de rand van de zestien. Wouter de Boer zorgde met een perfecte trap voor de aansluiting. Ver in blessuretijd werd het ook nog tegen de verhouding in 2-2 toen Jaap Jacobs goed voorzette op Ruben Buursema en deze kopte onhoudbaar in.

SCV ging na rust op zoek naar een nieuwe voorsprong en het kreeg tal van kansen. Arjen Haringsma kon net niet bij een voorzet van Stefan Jan Sijtsma, Sybren de Graaf zag doelman Striesenou redding brengen en de doelman bracht eveneens redding bij pogingen van Wytze Veenstra en Stefan Jan Sijtsma. Eenmaal was de doelman geslagen na een tegendraadse kopbal van Wytze Veenstra maar nu bracht een verdediger redding op de lijn. In de 80e minuut kreeg SCV het deksel op de neus toen de defensie niet ingreep bij een aanval door het midden. Milan Stad kwam daardoor alleen voor de keeper. Deze wist in eerste instantie te redden maar daarna kwam de bal bij Ruben Buursema die geluk had dat Robbert Lodewijks uitgleed waardoor hij de bal in het lege doel kon schuiven:2-3 De thuisclub ging hierna va banque spelen en in de blessuretijd leverde dat nog de gelijkmaker op toen na een bestorming voor de goal de bal uiteindelijk bij Wytze Veenstra belandde die de meer dan verdiende gelijkmaker maakte (3-3) zodat het thuispubliek met een tevreden gevoel huiswaarts keerde.

• 00:00 - 07:00
  • 07:00 - 08:00
  • 08:00 - 10:00
  • 10:00 - 12:00
  • 12:00 - 14:00
  • 14:00 - 18:00
  • 18:00 - 20:00
  • 20:00 - 22:00